Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία Qatargas και Shell για τον εφοδιασμό των αγορών με LNG

tags :
Συνεργασία Qatargas και Shell για τον εφοδιασμό των αγορών με LNG
Qatargas και Shell επιδιώκουν να αναπτύξουν νέους τρόπους βελτιστοποίησης των αλυσίδων εφοδιασμού για τις παραδόσεις LNG στις παγκόσμιες αγορές
Η Qatargas και η Shell υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MOU)  σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες θα ερευνούν από κοινού θέματα που αφορούν τον εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Μέσω αυτής της κοινής συνεργασίας στον τομέα του logistics, η Qatargas και η Shell επιδιώκουν να αναπτύξουν νέους τρόπους βελτιστοποίησης των αλυσίδων εφοδιασμού για τις παραδόσεις LNG στις παγκόσμιες αγορές. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί στο Qatar Shell Research & Technology Centre στο Πάρκο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κατάρ.
Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Faisal Al Suwaidi, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Qatargas Operating Company, και τον Andy Brown, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pearl GTL και τον Πρόεδρο της Qatar Shell Country.
 Ο Faisal Al Suwaidi δήλωσε ότι: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε συνεργάτες με τη Shell σε αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα. Ως εταιρεία είμαστε αφοσιωμένοι στην καινοτομία και την επιχειρησιακή αριστεία. Αυτή η ερευνητική συνεργασία ελπίζουμε ότι θα αναπτύξει και θα ενισχύσει τις δυνατότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να επιτρέψει στην Qatargas να παρέχει ενέργεια στους πελάτες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, καθώς μεγαλώνουμε και επεκτεινόμαστε σε κάθε αγορά LNG.
 Ο Andy Brown, δήλωσε ότι : "Η Qatargas αναμένεται να γίνει ο πρώτος παγκόσμιος παραγωγός LNG και η Shell είναι πρωτοπόρος στο LNG εδώ και πέντε δεκαετίες.
 Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό η Shell και η Qatargas να συνεργαστούν σε αυτό το ερευνητικό θέμα για τη βελτιστοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού  στις ολοένα και πιο πολύπλοκες αγορές LNG.
Αυτή η νέα έρευνα συμπληρώνει το έργο που κάνουμε ήδη στο επιστημονικό πάρκο για τις τεχνολογίες ανάντη και GTL. Επίσης, ενισχύει τη δέσμευση της Shell να συμβάλει στην ανάπτυξη των ερευνητικών δυνατοτήτων του Κατάρ. "
 Η Shell είναι μέτοχος του έργου Qatargas 4 LNG που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Ras Laffan Industrial City.
 Περίπου 20 επιστήμονες της  Shell και μηχανικοί από το Κατάρ και από όλο τον κόσμο ασχολούνται με την έρευνα στο Qatar Shell Research & Technology Centre στο επιστημονικό πάρκο. Η εγκατάσταση διαθέτει συνολικά πάνω από 35 άτομα προσωπικό.
 Η Shell έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει σημαντικές δαπάνες ύψους μέχρι 100 εκατομμυρίων δολαρίων για μια δεκαετή περίοδο σε προγράμματα παγκόσμιας κλάσης καινοτομίας και ανάπτυξης στο επιστημονικό πάρκο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης