Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg New Energy: Αιολική και ηλιακή με 5,5 τρισ. "εξαφανίζουν" τα ορυκτά καύσιμα την προσεχή 20ετία

Bloomberg New Energy: Αιολική και ηλιακή με 5,5 τρισ.
Η αιολική ενέργεια θα συγκεντρώσει περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ηλιακή ενέργεια θα προσελκύσει περισσότερα από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια τις επόμενες δύο δεκαετίες
Το Bloomberg New Energy Finance δημοσίευσε την τέταρτη ετήσια Έκθεση Ενέργειας, μια ολοκληρωμένη πρόβλεψη της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2040.
Και κάθε χρόνο, είναι γεμάτη από θαύματα, όπως σημειώνει.
Πρώτα από αυτά για το 2017 είναι μια εξαιρετική απεικόνιση για την τεχνολογία της ηλιακής ενέργειας.
Το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ηλιόλουστο - και θυελλώδες, επίσης - σε όγκο τρισεκατομμυρίων δολαρίων νέων επενδύσεων.

Επενδύσεις 10,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως τις επόμενες δύο δεκαετίες

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, 10,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα επενδυθούν παγκοσμίως τις επόμενες δύο δεκαετίες, εκ των οποίων σχεδόν τα τρία τέταρτα θα εισρεύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η πρόβλεψη είναι ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θέτουν τα ορυκτά καύσιμα στο δρόμο προς την εξαφάνιση.
Η αιολική ενέργεια θα συγκεντρώσει περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ηλιακή ενέργεια θα προσελκύσει περισσότερα από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η πυρηνική ενέργεια και η υδροηλεκτρική ενέργεια θα λάβουν το καθένα περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε νέες επενδύσεις, αλλά το αέριο θα αντλήσει μόνο 804 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο άνθρακας θα μειωθεί ακόμη περισσότερο - στα 664 δισεκατομμύρια δολάρια.
H ηλιακή ενέργεια συνεχίζει να μειώνει το κόστος και αυτό σημαίνει ότι θα περάσει την πυρηνική παραγωγική ικανότητα φέτος, τον άνεμο το 2022 και το φυσικό αέριο το 2031.
Το 2032, η ηλιακή ισχύς θα υπερβεί την ηλεκτροπαραγωγή με καύση άνθρακα.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης