Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το φυσικό αέριο στη Δ. Μακεδονία και τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων

Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το φυσικό αέριο στη Δ. Μακεδονία και τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πραγματοποιηθεί και νέα συνέλευση στους Αναργύρους για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της μετεγκατάστασης.
Σύσκεψη για το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιείται σήμερα (14/6) στις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και εκπροσώπων της ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο της υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και μνημονίου συνεργασίας.
Στο περιθώριο της συνάντησης αυτής θα συζητηθεί και το θέμα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων, μετά τις κατολισθήσεις των ορυχείων του Αμυνταίου.
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πραγματοποιηθεί επίσης και νέα συνέλευση στους Αναργύρους, με τη συμμετοχή και των δημάρχων Αμυνταίου και Εορδαίας, αλλά και της Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της μετεγκατάστασης, μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού που ανακοίνωσε  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης την περασμένη Κυριακή στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης