Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΒP: Αύξηση 12% στις ΑΠΕ - Περιορίσθηκε η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας

tags :
ΒP: Αύξηση 12% στις ΑΠΕ - Περιορίσθηκε η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας
Η αύξηση της ενεργειακής ζήτησης στην Κίνα το 2015 και το 2016 ήταν η ισχυρότερη στον κόσμο, στο 1,2% και 1,3% αντίστοιχα
Η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας συνέχισε να αυξάνεται με υποτονικό ρυθμό σύμφωνα με την έκθεση της BP, καθώς η ανάπτυξης της κατανάλωσης στην Κίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Oι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατέγραψαν την ταχύτερη ανάπτυξη, σημειώνοντας άνοδο 12%. Με βάση τα στοιχεία της BP αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της συνολικής αύξησης της ζήτησης.
H παγκόσμια ζήτησης σημείωσε άνοδο 1% το 2016, ρυθμός αντίστοιχος με αυτούς που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια και αρκετά κάτω από το μέσο όρο του 1,8% της τελευταίας δεκαετίας.
«Είναι η τρίτη χρόνια που βλέπουμε αδύναμη ανάπτυξη στην παγκόσμια ζήτηση ενέργειας» δήλωσε σ ο επικεφαλής οικονομολόγος της BP,Spénser Déil, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία της ανάπτυξης προέρχεται από τις αναδυόμενες αγορές.
Η αύξηση της ενεργειακής ζήτησης στην Κίνα το 2015 και το 2016 ήταν η ισχυρότερη στον κόσμο, στο 1,2% και 1,3% αντίστοιχα. Ωστόσο, είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί στην χώρα από τη διετία 1997-1998.

www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης