Ενέργεια

Επιστολή αγωνίας του Δήμου Πτολεμαΐδας στη ΔΕΗ για το μέλλον της τηλεθέρμανσης

Επιστολή αγωνίας του Δήμου Πτολεμαΐδας στη ΔΕΗ για το μέλλον της τηλεθέρμανσης
Ο κ. Ζαμανίδης τονίζει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ότι η επιχείρηση θα πρέπει να μεριμνήσει, για να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.
Την αγωνία του για το μέλλον της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας εκφράζει με επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη, ο δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Κοζάνης.
Ο κ. Ζαμανίδης τονίζει στην επιστολή του, ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να μεριμνήσει, για να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων,  η 3η και 4η Μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, πηγή τροφοδοσίας του δικτύου της τηλεθέρμανσης, αποσύρονται το 2019, εφόσον δεν εγκριθούν νέοι όροι και η Μονάδα Πτολεμαΐδα 5 θα λειτουργήσει το 2022.
Ο δήμαρχος Εορδαίας σημειώνει, ότι πρόκειται για ένα κενό, που θα πρέπει να πληρωθεί άμεσα, ενώ υποστηρίζει ότι ως προς τις εφεδρικές λύσεις, η ΔΕΗ δεν φαίνεται ότι διαθέτει για να ρυθμίσει την εκκρεμότητα αυτή.
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζαμανίδης, το έργο της σύνδεσης της 1ης και 2ης Μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης για την παροχή θερμικής ενέργειας έχει διακοπεί, γιατί κρίθηκε ασύμφορο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης