Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΡΑΕ: Σε διαβούλευση οι κανονισμοί δημοπρασιών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας

ΡΑΕ: Σε διαβούλευση οι κανονισμοί δημοπρασιών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας
Το κείμενο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τους αρμόδιους διαχειριστές, ΑΔΜΗΕ και ESO EAD, από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου 2016.
Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 21/11 έθεσε η ΡΑΕ το κείμενο των Κανονισμών Δημοπρασιών για εκχώρηση δυναμικότητας μεταφοράς στην διασύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας, για το έτος 2017.
Όπως ανακοίνωσε, ο ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΔΕΣΜΗΕ), και των διατάξεων του Κανονισμού ΕΚ/714/2009, υπέβαλε κατά την 1.11.2016 εισήγηση επί των όρων και κανόνων διενέργειας πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκχώρηση δικαιωμάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για εισαγωγές και εξαγωγές, μέσω της διασύνδεσης του Ελληνικού Συστήματος με το Σύστημα της Βουλγαρίας κατά το έτος 2017.
H Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το κείμενο αυτό των Κανονισμών Δημοπρασιών, όπως υποβλήθηκε από τον ΑΔΜΗΕ, που αφορά στην από κοινού με τον Διαχειριστή της Βουλγαρίας ESO EAD δημοπράτηση της μεταφορικής ικανότητας της διασύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών: “Access Rules to Greece – Bulgaria Interconnection (Capacity Allocation Auction Rules) 2017”.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διαδικασία σύνταξης των εν λόγω όρων και κανόνων, το κείμενο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τους αρμόδιους διαχειριστές, ΑΔΜΗΕ και ESO EAD, από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου 2016.
Ωστόσο, καθώς κατά τις διατάξεις του ΚΔΕΣΜΗΕ, οι ανωτέρω όροι και κανόνες εγκρίνονται με απόφαση της ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της κρίνεται αναγκαία η εκ νέου θέση σε δημόσια διαβούλευση του κειμένου, έως την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση elecodes-system@rae.gr ή εγγράφως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης