Ενέργεια

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Novak θα συζητήσει με την Κομισιόν για τον αγωγό Nord Stream 2

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Novak θα συζητήσει με την Κομισιόν για τον αγωγό Nord Stream 2
"Θα συζητήσουμε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του Nord Stream 2", ανέφερε ο Novak
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του έργου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 κατά την προσεχή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σεφτσοβιτς.
"Θα συζητήσουμε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου του Nord Stream 2", ανέφερε ο Novak στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ρωσικό Sputnik.
Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι είχε εγκρίνει αίτημα προς τους υπουργούς της ΕΕ για εντολή διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία για το έργο αγωγού Nord Stream 2.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής Alexander Winterstein, η διαπραγματευτική εντολή για το έργο ήταν απαραίτητη προκειμένου το έργο αυτό, εάν υλοποιηθεί, να μην λειτουργήσει σε νομικό κενό.
"Πρώτα απ 'όλα, το σχέδιο εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτές θα τοποθετηθούν σε αυτό το ζήτημα, διότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα απολύτως επενδυτικό και εμπορικό σχέδιο", δήλωσε ο Novak σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει αίτημα για διαπραγματευτική εντολή για το Nord Stream 2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης