Ενέργεια

Κ. Σκρέκας ( Ν.Δ): Τα αποθέματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας

Κ. Σκρέκας ( Ν.Δ): Τα αποθέματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας
Η Πολιτεία σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά  πρέπει να βοηθήσει τις εν εξελίξει έρευνες και επενδύσεις να προχωρήσουν επεσήμανε ο Υπεύθυνος του Τομέα  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, κατά την τοποθέτησή του ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πετρελαίου, που συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΕΤΙ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΣΕΠ).
Στην ομιλία του, σημείωσε τα εξής:
• Η αειφόρος αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας. Η Ελλάδα κυριολεκτικά εδράζεται σε έναν διαπιστωμένο θησαυρό ορυκτού και μεταλλευτικού πλούτου και γεωθερμίας.
• Τα πιθανά αποθέματα Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, να παίξουν καταλυτικό ρόλο και να συνεισφέρουν τα μέγιστα στο ενεργειακό ισοζύγιο και την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη μακροχρόνια ευημερία της κοινωνίας. Τα ΕΛΠΕ κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.
• Η Πολιτεία σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά  πρέπει να βοηθήσει τις εν εξελίξει έρευνες και επενδύσεις να προχωρήσουν, να διευκολύνει νέες επενδύσεις να έρθουν, και όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Ανάπτυξη, δουλειές, έσοδα στο κράτος, ευημερία στους πολίτες.
• Δυστυχώς δυόμιση χρόνια τώρα τα πάντα είναι βαλτωμένα ή ακυρωμένα. Η σημερινή Κυβέρνηση πρέπει να αφήσει πίσω αγκυλώσεις και κομματικές ιδεοληψίες, να αναλάβει δράση και να προχωρήσει αυτό που άφησε μισοτελειωμένο η προηγούμενη Κυβέρνηση.
• Ο ορυκτός πλούτος είναι πρωτίστως πλούτος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.
Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να αξιοποιήσει με όρους αειφορίας και διατηρησιμότητας αυτή την περιουσία προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και έτσι, να στηρίξει μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη που θα επιτρέψει στους  Έλληνες να κάνουν ξανά σχέδια για το μέλλον τους.                

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης