Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τηλεφωνική συνομιλία Putin – Erdogan για τον Turkish Stream

Τηλεφωνική συνομιλία Putin – Erdogan για τον Turkish Stream
 Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες με στόχο τη διευθέτηση της συριακής κρίσης και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην χώρα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Putin και ο Τούρκος ομόλογός του Erdogan συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα 5/6/2017 τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ αυτών το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
«Συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τη διμερή συνεργασία. (Οι δύο πρόεδροι) επισήμαναν ιδιαίτερα την επιτυχημένη δουλειά που γίνεται για την πλήρη αποκατάσταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας Τουρκίας όπως επίσης και με την υλοποίηση του σχεδίου για τον αγωγό φυσικού αερίου Turskish Stream» τονίζεται.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες με στόχο τη διευθέτηση της συριακής κρίσης και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στην χώρα, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να προωθήσουν τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, περιλαμβανομένης της ταχύτερης εφαρμογής σε πρακτικό επίπεδο των συμφωνιών για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία».
Ο Putin συζήτησε επίσης με τον Erdogan το θέμα της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ κι άλλων αραβικών κρατών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης