Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ανοδική τροχιά οι εξαγωγές πετρελαίου της Νιγηρίας

Σε ανοδική τροχιά οι εξαγωγές πετρελαίου της Νιγηρίας
Το πρόγραμμα του  Forcados περιλαμβάνει επτά φορτία, για συνολικά 197.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) οδηγώντας συνολικά τις εξαγωγές του Ιουνίου στα 1,75 εκατομμύρια bpd
Η Νιγηρία εξέδωσε το πρώτο σχέδιο φόρτωσης πετρελαίου Forcados από το 2016, θέτοντας τις εξαγωγές πετρελαίου σε καλό δρόμο για να πετύχουν το υψηλότερο επίπεδο τους σε τουλάχιστον 15 μήνες.
Το σχέδιο θα επιστρέψει τα φορτία της Νιγηρίας, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στη Δυτική Αφρική, να επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν τις επιθέσεις στο Δέλτα του Νίγηρα και το κλείσιμο των εξαγωγών του  Forcados στις αρχές του 2016.
Είναι επίσης πιθανό να ασκήσει πιέσεις προς τα κάτω στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες διαπραγματεύονται ήδη πάνω από 16% κοντά στα υψηλά επίπεδα που σημειώθηκαν τον Ιανουάριο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ μαζί με αρκετές άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου συμφώνησαν να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής κατά 1,8 εκατ. bpd,  εξαιρώντας τη Νιγηρία, και τη Λιβύη.
Το πρόγραμμα του  Forcados περιλαμβάνει επτά φορτία, για συνολικά 197.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) οδηγώντας συνολικά τις εξαγωγές του Ιουνίου στα 1,75 εκατομμύρια bpd επί 58 φορτίων.
Σύμφωνα με την έρευνα του ΟΠΕΚ που δημοσίευμα το  Reuters, η παραγωγή στη Νιγηρία έφτασε στο 1,76 εκατομμύρια bpd το Μάρτιο του 2016.
 Η Νιγηρία βελτιώνει λίγο το δικό της πετρέλαιο, αλλά περιορίστηκε σε περίπου 65.000 bpd το 2016.
Το  Forcados είχε κλείσει μετά από τις επιθέσεις στον κύριο αγωγό εξαγωγής της Trans Forcados τον Φεβρουάριο του 2016. Τα σχέδια φόρτωσης για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2016 εκδόθηκαν μετά τις επισκευές των αγωγών, αλλά οι νέες επιθέσεις γρήγορα οδήγησαν ξανά στο κλείσιμο, υποσκάπτοντας αυτά τα σχέδια.
Τρία δεξαμενόπλοια φορτώθηκαν στο τερματικό σταθμό από τότε που άρχισαν να λειτουργούν στα τέλη του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τους traders, αλλά η Royal Dutch Shell δήλωσε σήμερα Παρασκευή  2/6/2017 η κατάσταση  παραμένει σε επίπεδο ανωτέρας βίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης