Ενέργεια

ΗΠΑ: Διάσωση της πυρηνικής μονάδας Three Mile Island ή κλείσιμο το 2019

ΗΠΑ: Διάσωση της πυρηνικής μονάδας Three Mile Island ή κλείσιμο το 2019
Η Exelon Corp ζητεί από την  Πενσυλβάνια προτιμησιακό καθεστώς για την πυρηνική ενέργεια
Ο ιδιοκτήτης του Three Mile Island, τόπος του χειρότερου ατυχήματος πυρηνικής ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το εργοστάσιο το 2019 χωρίς την οικονομική διάσωση από την Πενσυλβανία.
Η Exelon Corp. δήλωσε ότι η ανακοίνωση του κλεισίματος  έρχεται μετά από πέντε χρόνια ζημιών στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την πρόσφατη αποτυχία της να πουλήσει σε πλειστηριασμό την ισχύ του Three Mile Island στο περιφερειακό δίκτυο.
Η ενεργειακή εταιρεία που εδρεύει στο Σικάγο ζητεί από την  Πενσυλβάνια να παρέχει  στην πυρηνική ενέργεια καθεστώς προτιμησιακής μεταχείρισης και πριμοδοτήσεων όπως αυτά που παρέχονται   στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.
Οι πυρηνικοί σταθμοί έχουν πληγεί από την «έκρηξη» του  φυσικού αερίου που έχει μειώσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε ανταγωνιστικές αγορές.
Η αποτυχία του εξοπλισμού και τα σφάλματα χειριστών στο Three Mile Island το 1979 οδήγησαν σε μερική καταστροφή  του πυρήνα ενός αντιδραστήρα. Ο άλλος αντιδραστήρας της μονάδας  εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης