Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εγκαινιάστηκε στο Νέστο η πρώτη μονάδα θερμοκηπίου με χρήση γεωθερμίας

Εγκαινιάστηκε στο Νέστο η πρώτη μονάδα θερμοκηπίου με χρήση γεωθερμίας
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέστου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού, για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του Ερατεινού.
Εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο η μονάδα θερμοκηπίου της SELECTA HELLAS στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.
Η μονάδα δραστηριοποιείται στην παραγωγή ανθέων χρησιμοποιώντας την γεωθερμία με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού το γεωθερμικό ρευστό ύστερα από την αξιοποίηση της θερμικής ενέργειας επιστρέφει 100% στο γεωθερμικό ταμιευτήρα.
Κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του έργου της γεωθερμίας και στη δυνατότητα αξιοποίησής του από τους γεωργούς της περιοχής.
Αναφέρθηκε ακόμα στα έσοδα που έχει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Νέστου από τα τέλη σύνδεσης και χρήσης, τα οποία αγγίζουν τα 150.000 ευρώ, καθώς και στα ετήσια έσοδα από την ύδρευση που φθάνουν τα 20.000 ευρώ.
Ιδιαίτερα τόνισε τη συμβολή της επιχείρησης στην τοπική οικονομία, αλλά και τα γενικότερα οφέλη, αφού αξιοποιήθηκαν στη διάρκεια κατασκευής του θερμοκηπίου επαγγελματίες της περιοχής.
Με τη λειτουργία του θερμοκηπίου δημιουργήθηκαν εκατό και πλέον θέσεις εργασίας, τις οποίες κάλυψαν αποκλειστικά πολίτες του Δήμου Νέστου.
Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από επενδυτές του εξωτερικού, για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του Ερατεινού και στον σχεδιασμό μιας νέας μελέτης ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που σκοπό έχει να εντάξει δύο νέες γεωτρήσεις σε νέα πρόσκληση της Περιφέρειάς Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Κλείνοντας, εξήρε την άψογη συνεργασία του Δήμου με την εταιρία SELECTA HELLAS και ιδιαίτερα με τον γενικό διευθυντή της εταιρίας Γιάννη Παπαθεοχάρη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης