Ενέργεια

Βιετνάμ: Επενδύσεις 7,5 δις. δολ. για παραγωγή ενέργειας με καύση άνθρακα

Βιετνάμ: Επενδύσεις 7,5 δις. δολ. για παραγωγή ενέργειας με καύση άνθρακα
Δύο επενδυτικά σχέδια έχουν ήδη εγκριθεί και ένα τρίτο θα πάρει το «πράσινο φως» έως το τέλος του έτους
Το Βιετνάμ αναμένει να χορηγήσει άδειες επενδύσεων για τρεις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα αξίας 7,5 δις. δολαρίων, ανακοίνωσε  ο υπουργός επενδύσεων της χώρας.
Παρόλο που το Βιετνάμ θέλει να ενισχύσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, λόγω της έλλειψης πόρων και των περιβαλλοντικών ζητημάτων, εξαρτάται κυρίως από μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα και υδροηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει την ετήσια αύξηση της ζήτησης κατά περίπου 11%.
Δύο από τα σχέδια επενδυτών από  την Ιαπωνία, τη  Ν. Κορέα και τη Σαουδική Αραβία αναμένεται να λάβουν άδειες πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Βιετνάμ Nguyen Xuan Phuc στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο υπουργός επενδύσεων Nguyen Chi Dung στο Reuters.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα  το υπουργείο η Taekwang Power Holdings από τη Νότια Κορέα και η ACWA Power από τη Σαουδική Αραβία θα επενδύσουν 2.07 δις. δολάρια για έναν θερμικό σταθμό ισχύος 1.200 μεγαβάτ.
Κάθε επενδυτής θα κατέχει μερίδιο 50% και η εμπορική εκμετάλλευση αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.
Η Ιαπωνική Marubeni Corp και η Korea Electric Power Corp θα επενδύσουν 2,79 δισ. δολ. σε μονάδα παραγωγής 1.200 megawatt, η λειτουργία της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.
Οι επενδυτές θα κατέχουν επίσης μερίδιο 50% έκαστος.
Η Ιαπωνική Sumitomo Corp θα επενδύσει περίπου 2,64 δισ. δολ. σε εργοστάσιο ισχύος 1.320 μεγαβάτ, με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης του 2022, δήλωσε το υπουργείο.
Αυτό το έργο αναμένεται να πάρει άδεια αργότερα φέτος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης