Ενέργεια

Παρουσίαση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιου οδοφωτισμού στην Περιφέρεια Κρήτης

Παρουσίαση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιου οδοφωτισμού στην Περιφέρεια Κρήτης
O Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε, ότι η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για την Αυτοδιοίκηση μπορεί να ξεπεράσει το 60%.
Το πρόγραμμα χρηματοδότησης των Οργανιστών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημόσιου οδοφωτισμού παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Περιφέρεια Κρήτης.
Αναφερόμενος στην σημαντικότητα υλοποίησης του προγράμματος από τους Δήμους, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε, ότι η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για την Αυτοδιοίκηση μπορεί να ξεπεράσει το 60%.
Υπογράμμισε ακόμη, ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους Δήμους, με μεγάλο επίσης περιβαλλοντικό όφελος.
Μεγάλος στόχος όπως είπε, είναι η λειτουργία φωτοβολταϊκών από τους ΤΟΕΒ, με μελέτη που θα γίνει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης και ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Βασίλης Τσολακίδης ανέφεραν, ότι η εξοικονόμηση πόρων για την Αυτοδιοίκηση μπορεί να φθάσει έως 65%, ενώ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με χαμηλό επιτόκιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης