Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Finacial Times: Το Ιράκ θα υποστηρίξει την επέκταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Finacial Times: Το Ιράκ θα υποστηρίξει την επέκταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου
Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ
Το Ιράκ θα υποστηρίξει την κοινή πρόταση Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για επέκταση των περικοπών παραγωγής πετρελαίου για άλλους εννέα μήνες, στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αυτήν την εβδομάδα.
Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ  Ali al-Luaibi δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ισχυρό υπουργό ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih, ότι η χώρα του θα υποστηρίξει την πρόταση για επέκταση των περικοπών παραγωγής πετρελαίου.
Σύμφωνα με τους Finacila Times o κ. Falih εντείνει τις πιέσεις τους για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου για εννέα μήνες και όχι έξι μήνες μετά από την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, ωστόσο αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ ανησυχούν για την χρονική περίοδο των περικοπών.
Ο ΟΠΕΚ σε συνεργασία με 11 ακόμα χώρες παραγωγούς πετρελαίου όπως η Ρωσία, προσπαθεί να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να ενισχύσει την ανάκαμψη των τιμών.
Ενώ ο κ. Falih δήλωσε η μια τελική απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από τη συνεδρίαση της Πέμπτης.
Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ και αναμφισβήτητα η πλέον δυναμική χώρα στο να αυξήσει την παραγωγή της καθώς η πετρελαϊκή του βιομηχανία ανακάμπτει από δεκαετίες πολέμου και κυρώσεων.
Ο κ. Falih δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ θα εξετάσει "οποιεσδήποτε" προτάσεις για περικοπές στην παραγωγή.
Είπε ότι περισσότερες "μικρές" χώρες παραγωγής έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στις περιορισμούς μπορούν να συμμετάσχουν στις περικοπές, δήλωσε ο κ. Falih, χωρίς να αναφέρει σε ποιες χώρες.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης