Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα ύψη οι τιμές του άνθρακα – Ξεπέρασαν τα 300 δολ. ο τόνος για πρώτη φορά από το 2011

Στα ύψη οι τιμές του άνθρακα – Ξεπέρασαν τα 300 δολ. ο τόνος για πρώτη φορά από το 2011
Η τιμή του premium σκληρού αυστραλιανού οπτάνθρακας αυξήθηκε σήμερα Τρίτη (8/11) κατά 6% στα 307,2 δολάρια ο τόνος
Μετά από μια ύφεση που διήρκεσε τουλάχιστον 5 χρόνια, η τιμή του άνθρακα οπτανθρακοποίησης ξεπέρασε τα 300 δολάρια ανά τόνο για πρώτη φορά από το 2011, καθώς αυξήθηκε η ζήτησή του από τα χαλυβουργεία της Ασίας.
Η τιμή του premium σκληρού αυστραλιανού οπτάνθρακας αυξήθηκε σήμερα Τρίτη (8/11) κατά 6% στα 307,2 δολάρια ο τόνος, επεκτείνοντας τα κέρδη από τον περασμένο Απρίλιο έως 250%, σύμφωνα με εκτίμηση των τιμών από τον Δείκτη Χάλυβα.
Η τελευταία φορά που ο άνθρακας οπτανθρακοποίησης διαπραγματευόταν σε αυτά τα επίπεδα, ήταν το 2011, όταν διακόπηκε η παραγωγή του στην Αυστραλία εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την ήπειρο τότε.
Η ανάκαμψη της τιμής του άνθρακα καθοδηγείται από τα όρια παραγωγής της Κίνας, η οποία είναι η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης εμπορευμάτων στον κόσμο και επίσης αυτή που παίρνει τις σημαντικότερες αποφάσεις για τον χάλυβα.
Το Πεκίνο αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να περιορίσει την παραγωγή άνθρακα της χώρας, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αποδοτικότητα της υπερχρεωμένης βιομηχανίας της άνθρακα.
Τα όρια που έχουν τεθεί, έχουν ενισχύσει επίσης την τιμή του θερμικού άνθρακα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η τιμή του έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους 6 μήνες και εκτιμάται σε περίπου 110 δολάρια ο τόνος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης