Ενέργεια

Εντός εβδομάδος οι υπογραφές με ΕΛΠΕ και Energean για τις παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

Εντός εβδομάδος οι υπογραφές με ΕΛΠΕ και Energean για τις παραχωρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο πεδίο των υδρογονανθράκων το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με ειδικούς περί των ενεργειακών.
Εντός της εβδομάδας που διανύουμε, αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τις εταιρείες ΕΛΠΕ και Energean, που αφορούν στην παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για τις περιοχές «Άρτα-Πρέβεζα», «Βορειοδυτική Πελοπόννησος» και «Αιτωλοακαρνανία».
Σε εξέλιξη βρίσκεται εν τω μεταξύ η διαδικασία ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο (EΛΠΕ-Εdison), τα Ιωάννινα (Repsol-Energean) και το Κατάκολο (Energean).
Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι σχετικές συμβάσεις για την Κέρκυρα (Total-Edison-EΛΠΕ) και τον Κυπαρισσιακό Κόλπο (ΕΛΠΕ).
Από την πλευρά της, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προχωρά σε νέες σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και νότια Κρήτη.
Υπενθυμίζεται δε, ότι την περασμένη Παρασκευή (19/5) εκπρόσωποι των ΕΛΠΕ, της αμερικανικής ExxonMobil και της γαλλικής Total συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, καθώς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης