Ενέργεια

Novak: "Βλέπει" μεγαλύτερη των έξι μηνών παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τη μείωση πετρελαίου

Novak:
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας είπε ότι «πιθανότατα θα συζητήσουμε για τουλάχιστον μισό χρόνο, και ίσως για μια μακρύτερη περίοδο»
Tα μέλη του ΟΠΕΚ και οι 11 χώρες παραγωγοί πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ θα συζητήσουν για την παράταση συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, "κατά τουλάχιστον μισό χρόνο" στη συνάντηση στη Βιέννη στις 24-25 Μαΐου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Novak είπε σήμερα σε δημοσιογράφους: «Πιστεύω ότι πιθανότατα θα συζητήσουμε για τουλάχιστον μισό χρόνο, και ίσως για μια μακρύτερη περίοδο».
Στις 10 Δεκεμβρίου 2016, ο ΟΠΕΚ και 11 χώρες εκτός ΟΠΕΚ υπέγραψαν συμφωνία για από κοινού μείωση της παραγωγής πετρελαίου, συμφωνώντας να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή τους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 κατά 1,8 δισεκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Το Αζερμπαϊτζάν, το Μπαχρέιν, το Μπρουνέι, η Ισημερινή Γουινέα, το Καζακστάν, η Μαλαισία, το Μεξικό, το Ομάν, η Ρωσία, η Δημοκρατία του Σουδάν και το Νότιο Σουδάν είναι χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ που συμφωνούν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους για να αυξήσουν τις τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης