Ενέργεια

Η Engie θα πωλήσει το 70% της E&P στην ουγγρική Neptune Energy για 4,7 δισ. ευρώ

Η Engie θα πωλήσει το 70% της E&P στην ουγγρική Neptune Energy για 4,7 δισ. ευρώ
Η ΕΡΙ έχει την έδρα της στη Γαλλία και έχει συμφέροντα στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ινδονησία, την Αλγερία και την Αίγυπτο
Η γαλλική ENGIE έλαβε δεσμευτική προσφορά από την Neptune Energy με έδρα την Ουγγαρία, για την απόκτηση του 70% της θυγατρικής της εταιρείας Exploration and Production International (EPI), συνολικής αξίας 4,7 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η ΕΡΙ έχει την έδρα της στη Γαλλία και έχει συμφέροντα στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ινδονησία, την Αλγερία και την Αίγυπτο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η ENGIE αναμένει ότι η προτεινόμενη συναλλαγή θα οδηγήσει σε μείωση κατά 2,4 δισεκ. ευρώ του ενοποιημένου καθαρού χρηματοοικονομικού χρέους της ENGIE κατά το κλείσιμο που αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2018.
"Η εν λόγω συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της ENGIE να είναι ο ηγέτης της ενεργειακής μετάβασης στον κόσμο", ανέφερε μεταξύ άλλων, η Isabelle Kocher, διευθύνων σύμβουλος της ENGIE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης