Ενέργεια

Ποιά είναι η κινεζική Shenhua Group με την οποία ο Ομιλος Κοπελούζου έκλεισε συμφωνία ύψους 3 δισ ευρώ

Ποιά είναι η κινεζική Shenhua Group με την οποία ο Ομιλος Κοπελούζου έκλεισε συμφωνία ύψους 3 δισ ευρώ
Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ.
Η Κινεζική κρατική εταιρεία Shenhua Group Corporation Limited και ο Όμιλος Κοπελούζου, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και ανάπτυξης στον τομέα της πράσινης ενέργειας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των επενδύσεων ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ.
Η Shenhua Group Corporation Limited είναι η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, τόσο από συμβατικές όσο και καθαρές πηγές ενέργειας.
Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες σε τομείς όπως η ενέργεια και οι υποδομές.
Ο Δημήτρης Κοπελούζος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, δήλωσε:
«Ο Όμιλός μας πιστεύει στην πράσινη ενέργεια και στις προοπτικές της Ελλάδας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι η συνεργασία με τον Όμιλο SHENHUA θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ολοκλήρωση σημαντικών επενδύσεων και θα προάγει την ενεργειακή βιομηχανία της Ελλάδας, με έμφαση στην πράσινη ενέργεια και τις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις ενεργειακών μονάδων».

Ποιος είναι ο όμιλος Shenhua

H Shenhua Group Corporation Limited  είναι κορυφαία κρατική επιχείρηση εξόρυξης και ενέργειας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) αλλά και παγκοσμίως, με πωλήσεις της τάξης των 10 δισ. ευρώ και περιουσιακά στοιχεία ύψους 62 δισ. ευρώ.
Ο όμιλος Shenhua ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 υπό την αιγίδα του κρατικού συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Η Shenhua, έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα άνθρακα, είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής και πωλητής άνθρακα στην Κίνα.
Η επιχείρηση άνθρακα της εταιρείας έχει γίνει το μοντέλο μεγάλης κλίμακας, υψηλής απόδοσης και ασφαλούς παραγωγής στη βιομηχανία άνθρακα της Κίνας.
Η εταιρεία εξορύγει, επεξεργάζεται και εμπορεύεται ασφαλτούχο άνθρακα, ανθρακίτη, λιγνίτη, άνθρακα οπτανθρακοποίησης και άλλα προϊόντα άνθρακα.
Ο Όμιλος Shenhua δραστηριοποιείατι στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στις σιδηροδρομικές μεταφορές, λιμάνια, ναυτιλία, χημικά άνθρακα και άλλες συναφείς επιχειρήσεις.
Το 2014 ο Όμιλος Shenhua παρήγαγε 437 εκατομμύρια τόνους άνθρακα και  οι πωλήσεις  ανήλθαν σε 588 εκατ.τόνους.
Την ίδια χρονιά, τα έσοδα  ανήλθαν σε 328,6 δισ. γιουάν (53 δις. δολάρια ΗΠΑ) και η εταιρεία κατέλαβε την 196η θέση στο Global Fortune 500.
Τα  κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν  ήταν 64 δις. γιουάν (10 δις.δολάρια ΗΠΑ).
Το 2014, η εταιρεία μέτεφερε μέσω σιδηροδρόμων 224 δισ.τόνους άνθρακα. Η Shenhua διαθέτει τρεις λιμένες και συνεργάζεται με λιμάνια τρίτων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά περίπου 235,8 εκατ, τόνων άνθρακα δια θαλάσσης το 2014.

Παραγωγή ηλεκτρισμού

Η συνολική παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  της Shenhua ήταν 324,6 δισεκατομμύρια kWh το 2014, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από την χρήση άνθρακα.
Η Shenhua Guohua, μια από τις μεγαλύτερες θυγατρικές της Shenhua Group που παράγει ηλεκτρική ενέργεια, έχει υλοποιήσει ένα πρόγραμμα για την επίτευξη σχεδόν μηδενικών εκπομπών στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.
Η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι οι εκπομπές PM, SOx και NOx είναι κάτω ή κάτω από τα πρότυπα που έχουν καθοριστεί  στην Κίνα για τις μονάδες παραγωγής φυσικού αερίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης