Ενέργεια

Παπαδημητρίου: "H κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε να πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ"

Παπαδημητρίου:
Η τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν μας άφησε πολλά περιθώρια σχετικά με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
"H κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε να πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ, αλλά η τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια" δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ειδικότερα, ο κ.Παπαδημητρίου, με το πέρας της επίσκεψής του στην Δυτική Μακεδονία ερωτήθηκε από το ΑΠΕ:
-Περιοδεύσατε στη Δυτική Μακεδονία. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το 40% των λιγνιτικών μονάδων κι ορυχείων της ΔΕΗ θα μεταβιβαστεί στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές. Θεωρείτε ότι όντως απελευθερώνει την αγορά ενέργειας αυτή η κίνηση; ΄Εχει ληφθεί κάποια απόφαση σε σχέση με το ποιες μονάδες θα πωληθούν; Η Πτολεμαΐδα 5, για παράδειγμα, θα πωληθεί;
-"Οπως γνωρίζετε, αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, αλλά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό που ξέρω, φυσικά, είναι ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε να πουληθούν μονάδες της ΔΕΗ, αλλά η τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια. Αυτή η συμφωνία θα αφήσει επίσης τη ΔΕΗ να προσφέρει ηλεκτροδρότηση που παράγει η ίδια και όχι αυτή που αγοράζει από άλλους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας".
Σχετικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι "μέχρι τις αρχές του Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κάτι που θα δώσει ώθηση τόσο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων".
Εκτίμησε, εξάλλου, ότι στο Eurogroup της 22ης Μαΐου θα επιτευχθεί η τελική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ προσέθεσε ότι, παρότι τα αποτελέσματα σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα δεν είναι μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, το 2017 θα είναι χρόνος πραγματικής ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης