Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Στον «πάγο» ενεργειακά έργα 50 δις. δολ., περιμένουν τους «εκλεκτούς» του Trump

ΗΠΑ: Στον «πάγο» ενεργειακά έργα 50 δις. δολ., περιμένουν τους «εκλεκτούς» του Trump
Οι αιτήσεις περιμένουν τους υποψηφίους να καλύψουν τις θέσεις των ρυθμιστικών αρχών - Οι αγωγοί, οι τερματικοί σταθμοί και οι συγχωνεύσεις λιγοστεύουν
Το φθινόπωρο, ο αγωγός Nexus ύψους 2 δις. δολ. υποτίθεται ότι θα αντλεί φυσικό αέριο για να θερμάνει τα σπίτια από το παγωμένο Οχάιο. Αλλά έξι μήνες μετά, ο αγωγός των 255 μιλίων (410 χιλιομέτρων) υπάρχει μόνο στα χαρτιά.
Μέχρι ο Πρόεδρος Donald Trump τοποθετήσει τους «εκλεκτούς» του στις κενές θέσεις των ρυθμιστικών αρχών ενέργειας ο Nexus και άλλα ενεργειακά projects  θα παραμένουν σε αδιέξοδο καθώς, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τις άδειες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής.
Για τους επενδυτές του Nexus  την DTE Energy Co. και  την Spectra Energy Partners LP, κάθε εβδομάδα που περνάει απειλεί την ικανότητα του έργου να καλύψει τις απαιτήσεις του χειμώνα.
Το Nexus είναι μόνο ένα μέρος έργων  τουλάχιστον 50 δις. δολ. που επιβραδύνθηκαν ή καθυστέρησαν, καθώς  ο οργανισμός που εγκρίνει τις άδειες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας, (Federal Energy Regulatory Commission) αναμένει τις προεδρικές αποφάσεις.
Για πρώτη φορά στην 40ετή ιστορία του FERC, ο οργανισμός δεν έχει αρκετούς επιτρόπους για την απαρτία προκειμένου να εγκρίνει τις αιτήσεις για  τα έργα.
Τουλάχιστον δώδεκα αγωγοί αξίας 12 δις. δολ. αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, ενώ τα έργα αξίας 38 δις. δολ. υποβαθμίζονται μέσω των διαδικασιών έγκρισης η οποία στην καλύτερη περίπτωση είναι αργή.
Επιπλέον έργα ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκινούν την  διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα μπορούσαν να επιβραδυνθούν εάν η κατάσταση δεν αλλάξει.

Μετά την εναρκτήρια φάση

Υπάρχει μια «καθυστέρηση» στο Λευκό Οίκο και στις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν την ανάληψη της προεδρίας.
Ο Trump κληρονόμησε μια επιτροπή με τρεις δημοκράτες και δύο ρεπουμπλικανικές κενές θέσεις και αποφάσισε να ταρακουνήσει τα πράγματα.
Ο αμερικανός πρόεδρος «απέσυρε» από  την προεδρία τον Norman Bay, εκλεκτό του Obama, και την ανέθεσε σε προσωρινή βάση στον Cheryl LaFleur, που θεωρούνταν από τους Ρεπουμπλικάνους  «άνθρωπος της βιομηχανίας».
Τον Φεβρουάριο, ο Bay παραιτήθηκε.
Αυτό άφησε την Επιτροπή με μόλις δύο μέλη, τον LaFleur και τον Επίτροπο Colette Honorable, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούνιο.
Αυτό σήμαινε  ότι δεν δίνονται εγκρίσεις για νέους αγωγούς φυσικού αερίου.
Δεν υπάρχουν αποφάσεις σχετικά με αμφισβητούμενες συγχωνεύσεις κοινής ωφέλειας. Δεν υπάρχουν αποφάσεις για νέους τερματικούς σταθμούς υγρού φυσικού αερίου.
"Η έλλειψη απαρτίας στο FERC είναι μια ντροπιαστική κατάσταση για την κυβέρνηση Trump", δήλωσε ο Ethan Bellamy, διευθυντής της εταιρείας επενδύσεων Robert W. Baird & Co.
"Το κενό της ηγεσίας στο FERC κρατά στο αέρα ιδιωτικές επενδύσεις υποδομών. Χρειαζόμαστε αυτές οι  επενδύσεις να είχαν γίνει από χθες. "
Άλλοι ρυθμιστικοί οργανισμοί που δεν διαθέτουν επαρκές προσωπικό για να ψηφίσουν τέτοιου είδους θέματα είναι  η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, η Commodity Futures Trading Commission και η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών.




Τα έργα

Στα έργα μεγάλης και μικρής ενεργειακής απόδοσης περιλαμβάνονται το PennEast Pipeline ύψους 1 δις δολαρίων, σχεδιασμένο να «τρέχει» από την Πενσυλβανία στο Νιου Τζέρσεϊ, το WB Express της TransCanada Corp. και το έργο επέκτασης της Ανατολικής Ακτής της Chesapeake Utilities Corp. ύψους 100 εκατ. το οποίο αναμένεται να εγκριθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Οι καθυστερήσεις στον αγωγό θα μπορούσαν να πλήξουν άμεσα τους καταναλωτές, αυξάνοντας τις τιμές των καυσίμων. "Θα μπορούσαμε να δούμε συνεχής αυξήσεις στις τιμές, ιδίως στη Νέα Αγγλία", δήλωσε ο Michael Kay, αναλυτής της Bloomberg Intelligence.
Η DTE Energy εξακολουθεί να στοχεύει στο τέλος του έτους να ανοίξει τον αγωγό Nexus, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Gerry Anderson σε τηλεδιάσκεψη τον περασμένο μήνα.
Η προοπτική αυτή γίνεται όλο και πιο αργή όσο ο Λευκός καθυστερεί να επιλέξει τα νέα μέλη του FERC. Οι υποψήφιοι αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.
 Μετξύ των υποψηφίων είναι οι: Robert Powelson, μέλος της Επιτροπής Κοινής Ωφέλειας της Πενσυλβανίας, Kevin McIntyre, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Jones Day με έδρα την Ουάσινγκτον και Neil Chatterjee, ανώτερος σύμβουλος ενέργειας του γερουσιαστή Mitch McConnell.
Η επίσημη υποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή.
Οι υποψήφιοι πρέπει ακόμη να εγκριθούν από τη Γερουσία  και μετά από την Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.
Είναι μια πολιτική διαδικασία που θα πάρει λίγο χρόνο, δήλωσε ο Martin Edwards, επικεφαλής των κυβερνητικών υποθέσεων στο Διακρατικό Σύνδεσμο Φυσικού Αερίου της Αμερικής. Το πόσο πολύς χρόνος  χρειάζεται είναι πραγματικά άγνωστο» συμπλήρωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του Bay στην ρυθμιστική αρχή  το 2014 διήρκεσε 6 μήνες.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης