Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παπαγεωργίου (ΝΔ): Αργά ή γρήγορα θα επανέλθει το μοντέλο της «Μικρής ΔΕΗ»

Παπαγεωργίου (ΝΔ): Αργά ή γρήγορα θα επανέλθει το μοντέλο της «Μικρής ΔΕΗ»
O πρώην υφυπουργός Ενέργειας χαρακτηρίζει «μονόδρομο» για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ την ιδιωτικοποίηση.
Αργά ή γρήγορα θα επανέλθει το μοντέλο της «Μικρής ΔΕΗ» για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, προβλέπει σε συνέντευξή του στον Γ. Φιντικάκη και την ιστοσελίδα liberal.gr ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου και χαρακτηρίζει «μονόδρομο» για την βιωσιμότητα της επιχείρησης την ιδιωτικοποίηση.
Όπως υποστηρίζει, το μείζον πρόβλημα είναι η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην λιανική, το οποίο όπως είπε, δεν επιλύεται ούτε με τις δημοπρασίες, ούτε με την πώληση μεμονωμένων μονάδων, πόσο μάλλον όταν η ΔΕΗ δεν πρόκειται να εισπράξει τα χρήματα, που απεγνωσμένα χρειάζεται.
Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στην ενέργεια, δεν ανοίγει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και επιδεινώνει αντί να λύνει το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ.
Μιλά ακόμη για το αυξανόμενο γεωπολιτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας αναφορικά με τους αγωγούς και το φυσικό αέριο, εκτιμά ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον στο νέο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ, θεωρεί ωστόσο πάρα πολύ δύσκολο έως απίθανο να επιτευχθεί καλύτερο τίμημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης