Ενέργεια

Η ενέργεια στο επίκεντρο της Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η ενέργεια στο επίκεντρο της Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης, και ο Εμιρατινός Υπουργός Επικρατείας, Δρ. Sultan Bin Ahmad Al Jaber
Ενέργεια, επενδύσεις, εμπόριο και τουρισμός θα βρεθούν στο επίκεντρο της 3ης συνόδου της Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα  πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hilton με συμπροέδρους τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, και τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Δρ. Sultan Bin Ahmad Al Jaber.
Από ελληνικής πλευράς στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι Υπουργείων, Οργανισμών και κλαδικών φορέων, ενώ από εμιρατινής πλευράς θα παρευρεθούν πλέον των 70 εκπροσώπων αντίστοιχων Υπουργείων και φορέων.
Κεντρικός στόχος της Μ.Δ.Ε. αποτελεί η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Η.Α.Ε. σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, η  ενέργεια, ο τουρισμός, κλπ.
Οι εργασίες της Μεικτής Επιτροπής θα ολοκληρωθούν την 4η Μαΐου, με την επίσημη τελετή υπογραφής των συμφωνηθέντων πρακτικών της Συνόδου, διμερών συμφωνιών, καθώς και των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ φορέων.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Μεικτής Επιτροπής, θα ακολουθήσει Επιχειρηματικό Συνέδριο με τη συμμετοχή 200 περίπου ελληνικών και εμιρατινών επιχειρήσεων.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης, και ο Εμιρατινός Υπουργός Επικρατείας, Δρ. Sultan Bin Ahmad Al Jaber.
Eν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Γιώργος Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στους εκπροσώπους των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων, ενώ παρεμβάσεις, από ελληνικής πλευράς, θα πραγματοποιήσουν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece, κ. Ηλίας Ηλιάδης.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα περατωθούν με τη διεξαγωγή διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης