Ενέργεια

Κ.Μητσοτάκης: Από τη μικρή ΔΕΗ πήγαμε στη μισή ΔΕΗ

Κ.Μητσοτάκης: Από τη μικρή ΔΕΗ πήγαμε στη μισή ΔΕΗ
"Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της ΔΕΗ στα νέα δεδομένα" τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Ενώ υπέγραψε τη μείωση της συμμετοχής της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της ΔΕΗ στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα από τη μικρή ΔΕΗ να πηγαίνουμε στη "μισή ΔΕΗ", τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα", όσον αφορά τη ΔΕΗ, δηλώνει πως «είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ιδεοληψίας και της ανικανότητας, δηλαδή της πολιτικής ανεντιμότητας αυτής της κυβέρνησης. Η ιστορία είναι γνωστή: ενώ υπέγραψε τη μείωση της συμμετοχής της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας στο 50%, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της στα νέα δεδομένα. Από τη μικρή ΔΕΗ πήγαμε στη μισή ΔΕΗ. Σήμερα η επιχείρηση απειλείται με κατάρρευση, που θα συμπαρασύρει ολόκληρη την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Και δεν μασάμε τα λόγια μας. Μόνο η πώληση μονάδων της ΔΕΗ και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση, σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, μπορούν να μας γλυτώσουν από την καταστροφή. Μόνο έτσι θα διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας, θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος και θα αποκατασταθεί η ρευστότητα της ΔΕΗ».
Στη συνέντευξή του, για το σύνολο της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση, «που θα μπορεί να προχωρήσει αποφασιστικά τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζονται, να βάλει ξανά τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να δώσει ένα άλλο μήνυμα για το πού πάμε εντός και εκτός Ελλάδας. Και βέβαια θα αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν και πάλι την ασφάλεια της επιστροφής στην κανονικότητα».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως αυτό μπορεί να γίνει με λιγότερες δαπάνες και λιγότερους φόρους, με γενναία ρύθμιση "κόκκινων" δανείων και με ένεση ρευστότητας στην οικονομία.
Ο κ. Μητσοτάκης λέει "όχι" σε ένα γραφειοκρατικό κράτος, τονίζοντας πως είναι απαραίτητες οι ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν ανταγωνισμό και δουλειές, αλλά και οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα.
«Το σχέδιό μας είναι φιλόδοξο, καλά επεξεργασμένο, ρεαλιστικό», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση φέρνει «τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης