Ενέργεια

Νέοι «παίκτες» στην αγορά φυσικού αερίου ενόψει της επικείμενης απελευθέρωσης

Νέοι «παίκτες» στην αγορά φυσικού αερίου ενόψει της επικείμενης απελευθέρωσης
Οι εταιρίες Πετρογκαζ και Gs Gas που δραστηριοποιούνται στο χώρο του υγραερίου, έχουν υποβάλει αίτηση για την εξασφάλιση άδειας προμήθειας φυσικού αερίου
Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην αγορά αερίου εν όψει της πλήρους απελευθέρωσης που θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2018.
Έτσι πρόσφατα η Πετρογκαζ και η Gs Gas, εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του υγραερίου, κατέθεσαν στη ΡΑΕ αίτηση για να λάβουν άδεια προμήθειας αερίου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την 1/1/2018 απελευθερώνεται πλήρως η αγορά φυσικού αερίου, που σημαίνει ότι και οι οικιακοί καταναλωτές αερίου αποκτούν το δικαίωμα επιλογής προμηθευτή.
Παράλληλα ανοίγει και η αγορά της αεριοκίνησης, της κίνησης οχημάτων με φυσικό αέριο.
Εξάλλου οι περισσότεροι από τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας έχουν καταθέσει αιτήσεις στη ΡΑΕ για άδειες προμήθειας αερίου, ετοιμάζοντας συνδυαστικά πακέτα για τους πελάτες τους, ηλεκτρισμού και αερίου.
Σε ανάλογη κίνηση προχωρεί και η Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ)  Αττικής, η οποία σχεδιάζει την είσοδό της στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας.
Ενδιαφέρον για την αγορά φυσικού αερίου έχει επιδείξει και η ΔΕΗ, η οποία εξετάζει δυνατότητες συνεργασίες με τη ΔΕΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης