Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Π.Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Εθνικό έγκλημα των εγκλημάτων το επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Π.Λαφαζάνης (ΛΑΕ): Εθνικό έγκλημα των εγκλημάτων το επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ
Η πώληση των μονάδων, σε ένα ύψος 40% του δυναμικού της ΔΕΗ, συνιστά παραχώρηση εδαφικής κυριαρχίας, τονίζει ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ και πρώην υπουργός
«Η συμφωνία για την αξιολόγηση φαίνεται ότι θα περιλάβει πολλά εγκλήματα, το μεγαλύτερο όμως απ' αυτά τα εγκλήματα θα είναι το επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ», τονίζει ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ και πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε άρθρο του στο Documento της Κυριακής.
Ο ίδιος σημειώνει ότι η πώληση των μονάδων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σε ένα ύψος 40% του δυναμικού της ΔΕΗ, δεν είναι πώληση μονάδων, αλλά παραχώρηση εδαφικής κυριαρχίας.
Ειδικότερα ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι:
«Η συμφωνία για την αξιολόγηση φαίνεται ότι θα περιλάβει πολλά εγκλήματα.
Το μεγαλύτερο όμως απ' αυτά τα εγκλήματα θα είναι το επιχειρούμενο ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι το εθνικό έγκλημα των εγκλημάτων.
Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μια τέτοια βρώμικη επίθεση σε βάρος των συμφερόντων μιας μεγάλης, της μεγαλύτερης, δημόσιας επιχείρησης της χώρας μας αλλά και σε βάρος της Ελλάδας.
Στην ουσία δεν επιχειρείται να πωληθεί ένα μέρος των μονάδων της ΔΕΗ.
Αυτό που γίνεται αυτήν την ώρα είναι το τέλος της ΔΕΗ και θα έλεγα οτι πωλείται στην κυριολεξία η Ελλάδα.
Αυτό είναι η προμετωπίδα όσων συντελούνται αυτή την ώρα σε βάρος της ΔΕΗ με ευθύνη της κυβέρνησης και με την επιβολή της νεοαποικιοκρατικής Τερατόικας, η οποία στη ουσία κυβερνά τη χώρα."
Ο κ.Λαφαζάνης συμπληρώνει ότι "η πώληση των μονάδων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σε ένα ύψος 40% του δυναμικού της ΔΕΗ, αν είναι τόσο και δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, δεν είναι πώληση μονάδων, δεν είναι μόνο το τέλος της ΔΕΗ.
Είναι παραχώρηση εδαφικής κυριαρχίας, είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Αυτό δεν έχει δικαίωμα να το κάνει καμία κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε τέτοιου είδους εθνικά εγκλήματα".
 
Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι αν ο πρωθυπουργός υπογράψει την δεύτερη αξιολόγηση, τότε η κυβέρνηση του θα πέσει κακήν κακώς.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη,  οι πιστωτές, αφού χρησιμοποιήσουν τον Τσίπρα και την παρέα του για να τους κάνει την βρώμικη δουλειά της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση, θα τους "πετάξουν μετά στυμμένους ως λεμονόκουπες στον κάδο των απορριμμάτων, όπου πολλά από τα θύματα τους αναζητούν τροφή".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης