Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέο πλαίσιο για τους υδρογονάνθρακες - Θα συμμετέχει και το Δημόσιο στις έρευνες

Νέο πλαίσιο για τους υδρογονάνθρακες - Θα συμμετέχει και το Δημόσιο στις έρευνες
Το πλαίσιο θα προβλέπει και τη συμμετοχή της Ενεργειακής Εταιρείας που έχει συσταθεί, αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί, για την συμμετοχή μέσω αυτής του Δημοσίου στις υπό παραχώρηση περιοχές.
Νέο πλαίσιο για την αγορά υδρογονανθράκων το οποίο θα προβλέπει και τη συμμετοχή στις παραχωρήσεις εταιρίας του Δημοσίου εξήγγειλε από τη Βουλή πριν από λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον τομέα της ενέργειας που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο υπουργός ανακοίνωσε, ότι το υπουργείο σε στενή συνεργασία με την Κύπρο  προς αξιοποίηση της εμπειρίας της, προωθεί την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς υδρογονανθράκων.
Όπως είπε,  θα προβλέπει και τη συμμετοχή της Ενεργειακής Εταιρείας, που έχει συσταθεί, αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί, για την συμμετοχή μέσω αυτής του Δημοσίου στις υπό παραχώρηση περιοχές.
Πρόκειται για την εταιρία που είχε συσταθεί με νόμο επί υπουργίας Παναγιώτη Λαφαζάνη για να συμμετάσχει στο σχέδιο προέκτασης του αγωγού Turkish Steam.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης