Ενέργεια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά στην Ελλάδα από τον Tillerson στη συνάντηση με τον Κοτζιά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά στην Ελλάδα από τον Tillerson στη συνάντηση με τον Κοτζιά
Ο Rex Tillerson έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις αναφορές του Νίκου Κοτζιά σχετικά με τη σημασία των αγωγών TAP, και IGB, καθώς και για τον Κάθετο Διάδρομο προς τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και τη σημασία του τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας.
Τα ενεργειακά θέματα της Ελλάδας περιέχονταν στην ατζέντα των συζητήσεων των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.
Ο Rex Tillerson ο οποίος προέρχεται από τον τομέα της ενέργειας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στις αναφορές του Νίκου Κοτζιά σχετικά με τη σημασία των αγωγών TAP, και IGB, καθώς και για τον Κάθετο Διάδρομο προς τη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και τη σημασία του τερματικού σταθμού LNG της Ρεβυθούσας.
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε, ότι η Ελλάδα με όλες τις παραπάνω υποδομές, αλλά και με τη μελλοντική εκμετάλλευση των αποθεμάτων, είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή διαφοροποίηση και την ασφάλεια στην Ευρώπη.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμη «τη σημασία που έχει για τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε ένα κέντρο μεταφοράς ενέργειας».
Ακόμη, αναφέρθηκε σε άλλα έργα, όπως η δημιουργία οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, καθώς και στην ηλεκτρική διασύνδεση με άλλες χώρες στην περιοχή.
Ο κ. Κοτζιάς είπε, ότι τα ενεργειακά δίκτυα, οι σιδηροδρομικές γραμμές, η συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων των γειτονικών χωρών «είναι πάνω απ’ όλα τα δίκτυα της σταθερότητας και στη συνέχεια οι παραγωγοί οικονομικού κέρδους».
Τέλος ο Νίκος Κοτζιάς κάλεσε τον Rex Tillerson να επισκεφθεί την Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης