Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κοζάνη: Στο Βελβεντό ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός

Κοζάνη: Στο Βελβεντό ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός θα χρησιμοποιεί τα νερά από το φαράγγι του Σκεπασμένου και θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα που θα πουλά στην ΔΕΗ
Στο Βελβεντό Κοζάνης δημιουργήθηκε ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός στην Ελλάδα, που θα τον λειτουργούν αγρότες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το  ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο σταθμός, ανήκει σε Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και συγκεκριμένα στους οργανωμένους δενδροκαλλιεργητές του Βελβεντού και εκτιμάται ότι θα ρίξει σημαντικά το κόστος παραγωγής, ενώ αναμένεται ν' ανοίξει τον δρόμο για είσοδο σε ακόμη περισσότερες αγορές του εξωτερικού.
'Ηδη, τα αγροτικά προϊόντα του Βελβεντού, μέσω των δύο συνεταιρισμών πού λειτουργούν στην περιοχή, έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στις αγορές της Ευρώπης και της Ρωσίας.
«Ο υδροηλεκτρικός σταθμός θα χρησιμοποιεί τα νερά από το φαράγγι του Σκεπασμένου και θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα που θα πουλά στην ΔΕΗ και με αυτό τον τρόπο θα καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες των αγροτών για την άρδευση των χωραφιών τους» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βελβεντού, Γιώργος Φραγκουλάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης