Ενέργεια

Κίνα: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές του θερμικού άνθρακα

Κίνα: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές του θερμικού άνθρακα
Η μέση τιμή του Μάρτιου καταγράφει επίσης τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών
Οι τιμές του θερμικού άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου μετά τον περιορισμό της προσφοράς, και τις ανησυχίες ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν μετά την επιβολή περιορισμών από το κράτος.
Οι τιμές στο λιμάνι της Qinhuangdao αυξήθηκαν 2,5% αυτό το μήνα στα $ 87,6 πλησιάζοντας το ρεκόρ των $ 90 ανά τόνο έφθασε το Νοέμβριο.
Η μέση τιμή του Μάρτιου καταγράφει επίσης τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τουλάχιστον τριών ετών.
Η ανοδική ώθηση στις τιμές του άνθρακα οφείλεται στην απαγόρευση για την χρήση εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς και τις προσδοκίες ότι το Πεκίνο θα επιβάλει αυστηρά όρια στη μείωση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας  φέτος.
Η κρατική υπηρεσία σχεδιασμού της Κίνας κάλεσε σε πρώτη συνάντηση τους παραγωγούς τη Δευτέρα για να συζητήσουν την προμήθεια άνθρακα, καθώς και τα σχέδια περικοπής της δυναμικότητας.
Η άτυπη απαγόρευση των εκρηκτικών επηρεάζει τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς παραγωγούς στην Μογγολία, και αναγκάζει τις εταιρείες να αγοράζουν πιο ακριβά τον άνθρακα στην αγορά spot.
Η τιμή της σύμβασης είναι 60 γιουάν   στην αγορά spot, σύμφωνα με τους εμπόρους.
Στέλεχος Shandong Energy Group, δήλωσε ότι οι τέσσερις μεγαλύτεροι παραγωγοί α  μπορούν να καλύψουν μόνο το 70% των όγκων που απαιτούνται από  τις συμβάσεις πελατών τους.
Η Shenhua Group, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς άνθρακα της Κίνας, σταμάτησε τις πωλήσεις, σε μερικά βόρεια λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων και του Qinhuangdao.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης