Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Επενδύσεις 4,4 τρισ. δολαρίων παγκοσμίως στην ενέργεια έως το 2027

Bloomberg: Επενδύσεις 4,4 τρισ. δολαρίων παγκοσμίως στην ενέργεια έως το 2027
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, από τις συνολικές επενδύσεις ύψους 4,4 τρισ. δολαρίων, τα 1,2 τρισ. δολάρια αναμένεται να κατευθυνθούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Περίπου 4,4 τρισ. δολάρια θα επενδυθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα 10 χρόνια σε νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.
Περισσότερες από το 50% των επενδύσεων και συγκεκριμένα 2,3 τρισ. δολάρια εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν στην Ασίας, όπου πολλές από τις χώρες είναι –όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο- «από τις πεινασμένες στον κόσμο» για ενέργεια.
Το μεγαλύτερο μερίδιο των νέων επενδύσεων παγκοσμίως αναμένεται να κατευθυνθεί στην πυρηνική ενέργεια, με ένα ποσό της τάξης των 637 δισ. δολαρίων.
Ακολούθως, οι επόμενες μεγαλύτερες επενδύσεις στον κόσμο αναμένεται να γίνουν στην ηλιακή ενέργεια με 570 δισ. δολάρια.
Οι παγκόσμιες επενδύσεις σε ηλεκτροπαραγωγή με χρήση άνθρακα και φυσικού αερίου αναμένεται να φθάσουν τα 403 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 23% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Bloomberg New Energy Finance το 2016, κυρίως λόγω των αλλαγών στην πολιτική της Κίνας, η οποία θέλει να μειώσει το μερίδιο των δύο αυτών φυσικών πόρων στο ενεργειακό της μείγμα.
Οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια παγκοσμίως αναμένεται να φθάσουν τα 394 δισ. δολάρια.
Τέλος, οι παγκόσμιες επενδύσεις στην υδροηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να φθάσουν τα 222 δισ. δολάρια.
Συνοπτικά, όπως επισημαίνει το Bloomberg, από τις συνολικές επενδύσεις ύψους 4,4 τρισ. δολαρίων, τα 1,2 τρισ. δολάρια αναμένεται να κατευθυνθούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική).
Τονίζει δε, ότι αυτές οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας δεν θα παράσχουν μόνο ευκαιρίες για τους επενδυτές, αλλά ίσως και να καθορίσουν την επιτυχία του στόχου για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, καθώς με βάσει τις προβλέψεις αυτές η συνολική συμμετοχή των ρυπογόνων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, όπως ο άνθρακας, θα μειωθεί κατά 20%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης