Ενέργεια

Ruggeri (Edison): 3 χρόνια θα διαρκέσει η κατασκευή του Ελληνο – Ιταλικού αγωγού «Ποσειδών»

Ruggeri (Edison): 3 χρόνια θα διαρκέσει η κατασκευή του Ελληνο – Ιταλικού αγωγού «Ποσειδών»
«Συνεχίζουμε την συμφωνία με την Gazprom και είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε το στάδιο του σχεδιασμού ώστε εν συνεχεία να λάβουμε την τελική Επενδυτική απόφαση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Edison
Ο σχεδιασμός του έργου κατασκευής του Ελληνο - Ιταλικού Υποθαλάσσιου Διασυνδετήριου Αγωγού φυσικού αερίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» (Poseidon) θα διαρκέσει δύο χρόνια ενώ η κατασκευή του τρία χρόνια δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Edison Εlio Ruggeri  στο περιθώριο του ενεργειακού συνεδρίου CERAWeek που πραγματοποιείται στο Χιούστον των ΗΠΑ.
«Σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση, θα χρειασθούν δύο χρόνια για τον σχεδιασμό και τρία χρόνια για την κατασκευή του.
Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μεταφέρει 10 bcm με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι και 20 bcm φυσικού αερίου κατ’ έτος» ήταν η απάντηση του Ruggeri σε σχετικό ερώτημα.
Προσέθεσε ότι «συνεχίζουμε την συμφωνία με την Gazprom και είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε το στάδιο του σχεδιασμού ώστε εν συνεχεία να λάβουμε την τελική Επενδυτική απόφαση» (Final Investment Decision-FID).
Στις 24 Φεβρουαρίου του 2016 στη Ρώμη, ο κ. Alexey Miller, Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom, ο κ. Marc Benayoun, Διευθύνων Σύμβουλος της Edison SpA και ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ ΑΕ, είχαν υπογράψει «Μνημόνιο Συναντίληψης με αντικείμενο την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας και μέσω τρίτων χωρών, στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Ιταλία», για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, που θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση της νότιας διαδρομής για τον εφοδιασμό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.


www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης