Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σύσκεψη υπό την υφυπουργό Εσωτερικών για την επέκταση του φυσικού αερίου στις Σέρρες

Σύσκεψη υπό την υφυπουργό Εσωτερικών για την επέκταση του φυσικού αερίου στις Σέρρες
Έγινε πρόβλεψη για σύνδεση από το τέλος του 2017 της πόλης των Σερρών και της ΒΙ.ΠΕ. από τα 31 χλμ. του υφιστάμενου δικτύου και επέκταση του δικτύου σε μήκος 70 χλμ. έως το 2023.
Ευρεία σύσκεψη πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών φορέων του νομού Σερρών υπό την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκης, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ ΑΕ Θεόδωρου Τερζόπουλου με θέμα την ενημέρωση των φορέων για την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τερζόπουλου, έγινε πρόβλεψη για σύνδεση από το τέλος του 2017 της πόλης και της ΒΙ.ΠΕ. Σερρών στο Νομό Σερρών από τα 31 χλμ. του υφιστάμενου δικτύου και επέκταση του δικτύου σε μήκος 70 χλμ. έως το 2023.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας θεωρεί σημαντική την υπόσχεση εκ μέρους της ΔΕΔΑ, ότι θα γίνει πύκνωση στο δίκτυο της ΒΙ.ΠΕ. Σερρών, ώστε να συνδεθούν οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εκεί, κάτι που όπως είπε, αποτελούσε μόνιμο και πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τη χρήση φυσικού αερίου το διάστημα από το 2016 έως το 2036 θα υπάρξει όφελος 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το εκτιμώμενο όφελος για το Νομό Σερρών θα είναι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.
Αφού βρεθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατόπιν διαγωνισμών θα επιλεγούν οι εργολάβοι,  οι οποίοι θα κάνουν τις συνδέσεις και τις τιμολογήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης