Ενέργεια

Η Σαουδική Αραβία μείωσε για δεύτερο συχνεχόμενο μήνα την παραγωγή πετρελαίου

Η Σαουδική Αραβία μείωσε για δεύτερο συχνεχόμενο μήνα την παραγωγή πετρελαίου
Το Ριάντ μείωσε την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 90.000 βαρέλια στα 9.78 εκατομμύρια ανά ημέρα τον Φεβρουάριο 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg
Η Σαουδική Αραβία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία του 2016.
Το Ριάντ μείωσε την πετρελαϊκή παραγωγή κατά 90.000 βαρέλια στα 9.78 εκατομμύρια ανά ημέρα τον Φεβρουάριο 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg.
Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο η μεγαλύτερη εξαγωγέας ακατέργαστου μαύρου χρυσού στον κόσμο μείωσε την παραγωγή κάτω και από τον δικό της στόχο, τα 10,06 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Συνολικά η παραγωγή του ΟΠΕΚ έπεσε στα 32.17 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, μείωση 65.000 βαρελιών ανά ημέρα σε σχέση με τον Ιανουάριο, πρώτο μήνα της συμφωνίας.
Στις προσπάθειες για μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς με στόχο την αύξηση των τιμών , δεν ανταποκρίθηκε η Ινδονησία, που παρέμεινε σε μία ημερήσια παραγωγή των 415.000 βαρελιών ανά ημέρα.
Η παραγωγή του Ιράκ μειώθηκε κατά 50.000 βαρέλια στα 4.4 εκατομμύρια ανά ημέρα.
Μία απεργία από τους εργαζόμενους του πετρελαίου στην Γκαμπόν, το μικρότερο μέλος του ΟΠΕΚ συνέβαλε στη μείωση ανά 15.000 βαρέλια την ημέρα.
Η παραγωγή του Ιράν αυξήθηκε σε 3,83 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, λίγο πιο πάνω από τον στόχο των 3.79 εκατομμυρίων.
Βάσει της συμφωνίας του 2016 το Ιράν είχε τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή του, μετά από χρόνια κυρώσεων, που έπληξαν την πετρελαϊκή του βιομηχανία.
Λιβύη και Νιγηρία, που εξαιρέθηκαν, από τη συμφωνία του 2016,  είχαν αύξηση παραγωγής κατά 50.000 βαρέλια ημερησίως.
Οι επενδυτές, τώρα στρέφουν την προσοχή τους στη Ρωσία, που είχε συμφωνήσει με τον ΟΠΕΚ στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Η συμφωνία του 2016 προβλέπει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, για τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, ενώ επιπρόσθετη περικοπή 0,6 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως θα γίνει από τις χώρες μη μέλη του Οργανισμού.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης