Ενέργεια

Συνάντηση Σταθάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας απόψε παρουσία Eμ. Παναγιωτάκη

Συνάντηση Σταθάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας απόψε παρουσία Eμ. Παναγιωτάκη
Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, όπως έγραφε το Worldenergynews.gr
Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα έχει απόψε (2/2) στις 20:00 την δεύτερη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο κ. Παναγιωτάκης που συμμετέχει για πρώτη φορά στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, αναμένεται να παρουσιάσει τον σχεδιασμό της ΔΕΗ για την δημιουργία και πώληση δύο εταιρειών προμήθειας, μέσω των οποίων θα επιδιώξει να μειώσει το μερίδιο της επιχείρησης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο 50% έως το 2020, κάτι το οποίο απαιτεί η τρόικα και προβλέπεται στο Μνημόνιο να υλοποιηθεί με δομικά μέτρα, στην περίπτωση που δεν επιτύχουν οι δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ.
Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης πηγαίνει στην διαπραγμάτευση αποφασισμένος να μην δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση για λήψη δομικών μέτρων, δηλαδή για την πώληση μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το υπουργείο επιμένει να συζητά μόνο τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ ως μέτρο για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ με ρυθμό 10% ετησίως έως και το 2020.
Υπενθυμίζεται, ότι το worldenergynews.gr είχε γράψει από το πρωί σήμερα (ΕΔΩ), ότι η σημερινή συνάντηση του κ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας θα πραγματοποιούταν παρουσία του κ. Παναγιωτάκη, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας, οι εκπρόσωποι των δανειστών απαίτησαν τη συμμετοχή της ΔΕΗ στις συζητήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης