Ενέργεια

Κινητικότητα φορέων στην Καλαμπάκα για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

Κινητικότητα φορέων στην Καλαμπάκα για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας με κλιμάκιο της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκαν διάφορα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.
Ιδιαίτερα έντονο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση φυσικού αερίου από πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Καλαμπάκα, μετά την ανακοίνωση της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε. ότι η σύνδεση θα είναι δωρεάν, εάν γίνουν έγκαιρα οι αιτήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της επίσκεψης του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε Λεωνίδα Μπακούρα στην πόλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας με κλιμάκιο της ΕΔΑ, όπου συζητήθηκαν διάφορα τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Τόλης Κωνσταντίνος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Γιαννάκης Αθανάσιος.
Στο κλιμάκιο της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας συμμετείχαν οι κ.κ. Πώποτας Δημήτριος, Δαμιανίδης Χρήστος, Γκαρνάρας Αριστείδης, Σινάνης Ευάγγελος και Τόλης Ηλίας.
Το θέμα απασχολεί έντονα και επαγγελματικούς φορείς που εμπλέκονται με την εγκατάσταση φυσικού αερίου σε σπίτια και επιχειρήσεις, όπως του υδραυλικούς της περιοχής, οι οποίοι συναντήθηκαν μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Υδραυλικών Νομού Τρικάλων και Περιχώρων.
Τα μέλη του Συνδέσμου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Νικόλαο Βαλομάνδρα για θέματα που αφορούν στην εγκατάσταση φυσικού αερίου σε οικιακούς αλλά και εμπορικούς καταναλωτές.
Ο κ. Βαλομάνδρας ενημέρωσε τους υδραυλικούς, ότι για να μπορούν να κάνουν μια εγκατάσταση αερίου, πρέπει να κατέχουν την άδεια εργοδηγού ή αν είναι αρχιτεχνίτες, πρέπει να συνεργαστούν με έναν εργοδηγό, ώστε να υπογράφει τα πιστοποιητικά εγκατάστασης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου προέτρεψε όλα τα μέλη να κάνουν αίτηση, για να αποκτήσουν την άδεια εργοδηγού, προκειμένου να μπορούν να υπογράφουν μόνοι τους τα πιστοποιητικά της εγκατάστασης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης