Ενέργεια

Η Κίνα "μπλοκάρει" όλες τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα

Η Κίνα
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κίνας να εφαρμόσει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Β.Κορέας
Η Κίνα θα αναστείλει όλες τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα από τις 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κίνας να εφαρμόσει τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Β.Κορέας.
Οπως μεταδίδει το Reuters, η απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου για απαγόρευση θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.
Σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, την περασμένη εβδομάδα η μεταφορά φορτίου άνθρακα αξίας περίπου  1 εκατομμύριου δολ.  από την Βόρεια Κορέα "μπλοκαρίστηκε" στο λιμάνι Wenzhou στην ανατολική ακτή της Κίνας.
Η απόρριψη του φορτίου ήρθε μια ημέρα μετά από τη δοκιμή της Β.Κορέας βαλλιστικού πυραύλου, άμεση πρόκληση προς τη διεθνή κοινότητα.
Η Κίνα είχε ήδη ανακοινώσει τον Απρίλιο του περασμένου έτους ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τα Ηνωμένα Έθνη.
Ωστόσο, είχε κάνει εξαιρέσεις για τις παραδόσεις που προορίζονται για "την ευημερία του λαού» και δεν συνδέονται με τα πυρηνικά ή πυραυλικά προγράμματα.
Παρά τους περιορισμούς, η Βόρεια Κορέα παρέμεινε ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής άνθρακα της Κίνας πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης