Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αζερμπαϊτζάν: Έως το 2020 θα ολοκληρωθεί ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου

Αζερμπαϊτζάν: Έως το 2020 θα ολοκληρωθεί ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου
Έχει σημειωθεί πρόοδος στο έργο δηλώνει ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν
Το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει το νότιο αγωγό φυσικού αερίου Southern Gas Corridor, μέχρι το 2020, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 17/2/2017 ο Πρόεδρος της χώρας Ilham Aliyev.
Ο Southern Gas Corridor,περιλαμβάνει  τους αγωγούς South Caucasus Pipeline, Trans Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP) και Trans Adriatic Pipeline (TAP).
Μιλώντας σε συνάντηση στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Aliyev δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.
Σημείωσε επίσης ότι η χώρα του θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με τα μεγάλα έργα φυσικού αερίου, αναφέρει δημοσίευμα του Anadolou.
Ο Aliyev επεσήμανε ότι το Αζερμπαϊτζάν διαθέτει επτά γραμμές ενέργειας – εκ των οποίων οι τρεις είναι για το πετρέλαιο και οι τέσσερις για το φυσικό αέριο - που συνδέουν το Αζερμπαϊτζάν με τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια των χωρών διέλευσης.
Ο Νότιος Διάδρομος Αερίου περιλαμβάνει τρία μεγάλα έργα αγωγών: την επέκταση του Νοτίου αγωγού του Καυκάσου (South Caucasus Pipeline) μέσω Αζερμπαϊτζάν και Γεωργίας, την κατασκευή του Trans Anatolian (TANAP) στην Τουρκία και την κατασκευή του Trans Adriatic Pipeline (TAP) σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία.
"Το 80 % των έργων στο South Caucasus Pipeline, το 35% του TAP, και 90 % στο πεδίο Shah Deniz έχειπροχωρήσει.
Στόχος μας είναι να παρέχουμε το φυσικό αέριο στις αγορές το επόμενο έτος και να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το 2020», δήλωσε ο Aliyev.
Το έργο TANAP είναι υπό κατασκευή και όταν ολοκληρωθεί θα μεταφέρει το φυσικό αέριο, που παράγεται από το πεδίο Shah Deniz-2 του Αζερμπαϊτζάν σε άλλες περιοχές της Κασπίας Θάλασσας, κυρίως στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη μέσω του Trans-Adriatic Pipeline (TAP).



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης