Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση η ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ

Κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση η ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ
Το ύψος του τιμήματος καθοριστικός παράγοντας  για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
Κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση είναι η ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή από την σημερινή διαδικασία για να πάρει το 24% του ΑΔΜΗΕ,τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο oρίζοντα.
Και αυτό γιατί αν το θέμα κλείσει και μάλιστα με ένα αξιοπρεπές τίμημα που θα ανταποκρίνεται στην αξία του περιουσιακού στοιχείου η κυβέρνηση θα μπορεί να ισχυριστεί ότι ολοκλήρωσε την διαδικασία προσέλκυσης ενός σημαντικού επενδυτή,σε μια κρατική μέχρι τώρα εταιρία για την οποία τουλάχιστον η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να κάνει  κάτι το δραστικό.
Αν από την άλλη πλευρά αποτύχει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε θα υπάρξει ένα ακόμη πλήγμα που θα έχει να κάνει πια με την έλλειψη της ικανότητας και την αξιοπιστίας να προσελκυθούν επενδυτικά κεφάλαια.

Ανησυχία για το ύψος του τιμήματος

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γαλλική RTE δεν θα κατέλθει τελικά στον διαγωγνισμό και δεν θα καταθέσει προσφορά.
Ετσι ο διαγωγνισμός αναμένεται να εξελιχθεί σε κόντρα μετάξύ της κινεζικής State Grid of China και της ιταλικής Terna με την κινέζικη πλευρά να κρδίζει έδαφος στο διάστημα των τελευταίων ημερών.
Ομως αν το τίμημα είναι μικρό και περιοριστεί σε επίπεδα αισθητά κάτω από τα 250 εκατ τότε ασφαλώς και θα υπάρξει κριτική για νούμερο που υστερεί από την πραγματική αξία του ΑΔΜΗΕ.
Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες σήμερα το απόγευμα στις 5 θα κατατεθούν οι προσφορές στην ΔΕΗ, δεν θα ανοίξουν όμως οι οικονομικές προσφορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης