Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στην ΔΕΗ στρέφονται τα βλέμματα για την τιμολογιακή πολιτική μετά τις αποφάσεις της ΡΑΕ

tags :
Στην ΔΕΗ στρέφονται τα βλέμματα για την τιμολογιακή πολιτική μετά τις αποφάσεις της ΡΑΕ
Οι παράμετροι που θα επηρεάσουν την αγορά με τις διαμορφούμενες επιβαρύνσεις
Τι θα κάνει η ΔΕΗ ;
Με ερώτηση απαντούν στελέχη εταιρειών προμήθειας ενέργειας  μετά  την απόφαση της ΡΑΕ για τη χρέωση προμηθευτή που να σημειωθεί  πρόκειται  για προσωρινή λύση.
Το νέο  κόστος  που προκύπτει  υπολογίζεται στα 8 ευρώ  ανά Mwh.
Σε αυτό που συμφωνούν  όλοι είναι ότι οι ιδιώτες προμηθευτές  ενέργειας  δεν πρόκειται  να μεταβάλλουν τα τιμολόγια  ρεύματος στη λιανική. 
Στο ενδεχόμενο  κάποια  εταιρεία να    αναθεωρήσει τα τιμολόγια της  εξαιτίας  τη νέας επιβάρυνσης που έφερε  η ΡΑΕ  και η αναγκαιότητα  της ίδιας της αγοράς , θα πρέπει να προσθέσει επιπλέον  στην  κιλοβάτορα  τουλάχιστον  8 λεπτά. 
Όμως ο ιδιώτης προμηθευτής που θα  μεταβάλλει τα τιμολόγια του  είναι βέβαιο  ότι  δεν θα μπορεί να παραμένει στην αγορά καθώς θα  χάνει πελάτες  όταν  το τιμολόγιο της  γίνει πιο ακριβό σε σχέση με αυτό της ΔΕΗ.
Το βέβαιο είναι ότι το κόστος  αρχικά  θα απορροφηθεί από την ίδια την εταιρεία περιορίζοντας το περιθώριο κέρδους, το οποίο  συνεχώς  μειώνεται λόγω και του κόστους αγοράς.
Οι ιδιώτες προμηθευτές  έχουν στραμμένο το βλέμμα τους  στη διοίκηση της ΔΕΗ που είναι ο ηγέτης της αγοράς με μερίδιο  που «αγγίζει» το 90%.
Στέλεχος  εταιρείας  είπε να δούμε τις κινήσεις  της  ΔΕΗ  και μετά θα αναλάβουμε  πρωτοβουλίες.
Το ερώτημα  όμως  που θέτουν είναι,  θα αντέξει η Δημόσια Επιχείρηση να απορροφήσει το κόστος ή θα  το μεταφέρει στην  κατανάλωση;. 
Η ΡΑΕ υπολογίζει  ότι το κόστος χρέωσης του προμηθευτή ανέρχεται  στα 350 εκατ. ευρώ και στη ΔΕΗ  αντιστοιχούν τουλάχιστον  τα 270  εκατ. ευρώ  με βάση το μερίδιο  αγοράς . 
Οι  προτεινόμενες λύσεις είναι περιορισμένες  ενώ η επιβάρυνση δεν μπορεί  να πάει στο ταμείο της επιχείρησης  εννοώντας τη ΔΕΗ που  τους επόμενους  μήνες  την περιμένουν  οικονομικές υποχρεώσεις από τις λήξεις ομολόγων. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης