Πετρέλαιο

Μ. Βερροιόπουλος γγ Ενέργειας: Σύντομα οι συμβάσεις για τις έρευνες πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

Μ. Βερροιόπουλος γγ Ενέργειας: Σύντομα οι συμβάσεις για τις έρευνες πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

Έως το τέλος του έτους ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την έρευνα στα θαλάσσια "οικόπεδα" του Ιονίου 

Είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που εκκρεμούν (Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος) ενώ ως το τέλος του 2016 θα ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου.
Αυτό ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας και Πρώτων Υλών, σημειώνοντας ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις από τον συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα όπως είπε γίνεται η προετοιμασία των επόμενων βημάτων στο χώρο της έρευνας με στόχο την εξασφάλιση μέγιστης συμμετοχής επενδυτών.
Για τον τομέα του φυσικού αερίου τόνισε ότι προχωρά ο διαχωρισμός των εταιριών εμπορίας από τα δίκτυα και ότι βασικούς στόχος της κυβέρνησης είναι η επέκταση των δικτύων τόσο στην Αττική και Θεσσαλονίκη όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις στην ηλεκτρική ενέργεια υπογράμμισε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς και το νέο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές που διασφαλίζει, όπως τόνισε ο κ. Βερροιόπουλος , τη βιωσιμότητα της αγοράς "χωρίς να χαρατσώνουμε τον καταναλωτή μέσω του ΕΤΜΕΑΡ ".
Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια, που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, ορθολογικό και σταθερό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές, σαφήνεια και προβλεψιμότητα στο επενδυτικό πλαίσιο, ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ώστε να λειτουργεί προς όφελος τόσο των προμηθευτών όσο και των καταναλωτών, ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς και προώθηση μεγάλων ενεργειακών έργων, με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
"Η χώρα μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, διαθέτει τα φυσικά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσει μια θέση - κλειδί στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.
Η ενέργεια ανήκει στους κλάδους που οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων τα επόμενα χρόνια."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης