Ενέργεια

Ρεκόρ "χτύπησε" η χρήση φυσικού αερίου για ηλεκτρική παραγωγή στο Ισραήλ - Το μερίδιο έφθασε το 69%

Ρεκόρ
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από εργοστάσια που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο άγγιξε τα 8.258 MW από τα συνολικά 11.936 MW που παρήχθησαν στη χώρα
Ρεκόρ χτύπησε το μερίδιο του φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ.
Η παραγωγή από εργοστάσια που το χρησιμοποιούν για καύση άγγιξε τα 8.258 MW από τα συνολικά 11.936 MW που παρήχθησαν στη χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού του Ισραήλ (IEC) αυτό σημαίνει ότι το 69% της ηλεκτρικής παραγωγής προήλθε από τη χρήση του φυσικού αερίου.
Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, η παραγωγή της IEC ανήλθε σε 8.592 MW, ποσοστό 72,5% της συνολικής παραγωγής, ενώ οι ιδιώτες παραγωγοί χρησιμοποίησαν φυσικό αέριο για την παραγωγή 2.268 MW.
Από άνθρακα και άλλες πηγές παρήχθη το υπόλοιπο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η IEC είναι ο κύριος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ και η πλήρης παραγωγική δυναμικότητα του ανέρχεται σε πάνω από 11.900 MW.
Σύμφωνα με το Anadolu, ως μέρος της κυβερνητικής μεταρρύθμισης, η ισραηλινή IEC, θα πωλήσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σημειώνεται, ότι η IEC το 2012 ήλεγχε περισσότερο από το 95% του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ,όπως και τη διανομή και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε στο 71% το 2016.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης