Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σημαντική αύξηση της χρήσης φυσικού αερίου στην Τουρκία αναμένεται για το 2017

Σημαντική αύξηση της χρήσης φυσικού αερίου στην Τουρκία αναμένεται για το 2017
Παράγει πάντως μόνο μια μικρή ποσότητα του φυσικού αερίου που χρειάζεται - Η Gazprom είναι ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας
Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες όπου η κατανάλωση φυσικού αερίου εξακολουθεί να παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη, με τον τομέα του φυσικού αερίου της Τουρκίας να αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω αύξηση το 2017.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που μεταδίδει στοιχεία έκθεσης της αμερικανικής Energy Information Administration (EIA), η Τουρκία έχει στρατηγικό ρόλο στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου λόγω της θέσης της.
Παράγει πάντως μόνο μια μικρή ποσότητα του φυσικού αερίου που χρειάζεται, με τη συνολική παραγωγή το 2015 να ανέρχεται σε 14 εκ.κ.πόδια.
Η ανάλυση υπογράμμίζει ότι η χώρα εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις εισαγωγές φυσικού αερίου, διότι η εγχώρια κατανάλωση, ιδίως στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας γνώρισε πρόσφατα σημαντική ανάπτυξη.
Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες απορρόφησαν σχεδόν το ήμισυ της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου το 2014.
Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ποσοστά κατανάλωσης κατανεμήθηκαν σχεδόν ομοιόμορφα μεταξύ του τομέα των κτιρίων (κατοικίες και εμπορικά) και το βιομηχανικό τομέα.
Η αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου αναμένεται να παραμείνει ισχυρή, καθώς η ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα και η αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζουν να αναπτύσσονται στη γείτονα.
Η Gazprom είναι ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης