Ενέργεια

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο τα πρώτα θέματα στην συνάντηση του Putin με τον Orban στην Ουγγαρία

tags :
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο τα πρώτα θέματα στην συνάντηση του Putin με τον Orban στην Ουγγαρία
O πρωθυπουργός Viktor Orban τόνισε στον Vladimir Putin, ότι η χώρα του θα προτιμούσε να διαφοροποιήσει τον τρόπο προμήθειας, κυρίως, μέσω των αγωγών Nord Stream ή του Turkish Stream
O ενεργειακός εφοδιασμός ήταν το πρωταρχικό θέμα στην ατζέντα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην Ουγγαρία.
Οι παραδόσεις από τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 75% της ουγγρικής κατανάλωσης πετρελαίου και το 60% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου.
Oπως σημειώνει σήμερα η Russia Today, η Ουγγαρία λαμβάνει τις προμήθειες του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας και ο πρωθυπουργός Viktor Orban κατέστησε σαφές στον Vladimir Putin, ότι η χώρα του θα προτιμούσε να διαφοροποιήσει τον τρόπο προμήθειας, κυρίως, μέσω των αγωγών Nord Stream ή του Turkish Stream.
Ο Πρόεδρος Putin εγγυήθηκε ότι η Ουγγαρία θα λάβει τη συμφωνημένη ποσότητα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, και επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις με τη χρήση της βόρειας και νότιας διαδρομών αγωγών είναι επίσης δυνατές.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban δήλωσε πως η Ρωσία και η Ουγγαρία συμφώνησαν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τις παραδόσεις του ρωσικού αερίου μετά το 2021, ημερομηνία που λήγει η τρέχουσα σύμβαση.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης