Ενέργεια

Η Snam δεν προσέφερε προς το παρόν εναλλακτική λύση για την τύχη του ΔΕΣΦΑ

Η Snam δεν προσέφερε προς το παρόν εναλλακτική λύση για την τύχη του ΔΕΣΦΑ
Η συνάντηση Σκουρλέτη - Snam παγίωσε τους νέους όρους της κυβέρνησης για την SOCAR
 Oλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να τηρήσει αδιάλλακτη στάση σε σχέση με τον ΔΕΣΦΑ και τους όρους που επιβάλλει στην SOCAR.
Η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής και των νοικοκυριών,όπως ανακοίνωσε.
Κατά τη σημερινή συνάντηση με εκπρόσωπο της ιταλικής εταιρίας SNAM, αποσαφηνίστηκε από το υπουργείο ότι η επιδιωκόμενη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης πρέπει να βασίζεται:
Στον απόλυτο σεβασμό της διευθέτησης της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η SOCAR δεν μπορεί να διαθέτει ποσοστό μεγαλύτερο από 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ και οφείλει να περιοριστεί σε ρόλο παθητικού μετόχου.

Η κυβέρνηση ζητά το ίδιο τίμημα με νέους όρους

Στη μη μεταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ, που τυχόν αμφισβήτησή του θα οδηγούσε σε ακύρωση του διαγωνισμού.
Στη διατήρηση του καθεστώτος που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τον ΔΕΣΦΑ.
Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία. Οι συζητήσεις συνεχίζονται εποικοδομητικά.
Ολα αυτά δείχνουν ότι αν η SOCAR δεν αλλάξει στάση τότε το πιθανότερο είναι ότι ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί.Τα σενάρια βέβαια παραμένουν ανοιχτά αν υπάρξουν εκατέτρωθεν υποχωρήσεις,καθώς η Snam δεν δείχνει προς το παρόν τουλάχιστον να ευνοεί εναλλακτική λύση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης