Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα περιοδεία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Sefcovic για την Ενεργειακή Ένωση

Νέα περιοδεία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Sefcovic για την Ενεργειακή Ένωση
O Μάρος Σέφκοβιτς θα επισκεφθεί τις χώρες της ΕΕ από τις 3 Φεβρουαρίου για να παρουσιάσει τις πέντε διαστάσεις της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ
Νέα περιοδεία στα κράτη-μέλη της ΕΕ ξεκινά αύριο Παρασκευή (3/2) ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Ενεργειακή Ένωση Μάρος Σέφκοβιτς, προκειμένου να παρουσιάσει σε κάθε χώρα τα οφέλη της ενεργειακής ένωσης.
Η ενεργειακή ένωση ανακοινώθηκε από την Κομισιόν στις αρχές του 2015 και αποτελεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ενέργεια στην ΕΕ, σχετικά με την δημιουργία μιας διασυνδεδεμένης ενεργειακής αγοράς, την ενίσχυση της ασφάλεια του εφοδιασμού, την αύξηση των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.
«Η ενεργειακή ένωση είναι κάτι περισσότερο από την ενέργεια και το κλίμα μόνο, αφορά την επιτάχυνση του θεμελιώδους εκσυγχρονισμού του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας, με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και αποδοτικότερη αξιοποίηση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, κατά τρόπο κοινωνικά δίκαιο τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σέφκοβιτς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε επίσης τη δεύτερη έκθεση της σχετικά με την εξέλιξη της ενεργειακή ένωσης και δείχνει την πρόοδο που έκανε η ΕΕ στην επίτευξη των στόχων της προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η Ευρώπη είναι «σε καλό δρόμο» για την επίτευξη των στόχων σχετικά με το κλίμα και την ενέργεια που έχουν τεθεί έως το 2020, αναφέρει στην ανακοίνωση της Κομισιόν ο Επίτροπος για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.
Όπως αναφέρει «παρά τις σημερινές γεωπολιτικές αβεβαιότητες, η Ευρώπη προχωρά στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».
«Οι Ανανεώσιμες Πηγών Ενέργειας είναι πλέον οικονομικά ανταγωνιστικές και μερικές φορές φθηνότερες από ό, τι τα ορυκτά καύσιμα, απασχολώντας πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους στην Ευρώπη, προσελκύοντας περισσότερες επενδύσεις από πολλούς άλλους τομείς και βοηθώντας στην εξοικονόμηση 16 δισ. ευρώ από τη μείωση των εισαγωγών ορυκτών καυσίμων» υπογράμμισε ο Κανιέτε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης