Ενέργεια

Εγκρίθηκε ο διορισμός του Ιωάννη Μπασιά ως προέδρου και CEO της ΕΔΕΥ

Εγκρίθηκε ο διορισμός του Ιωάννη Μπασιά ως προέδρου και CEO της ΕΔΕΥ
Ο κ. Μπασιάς υπογράμμισε πως τα ΕΛΠΕ και η Energean είναι τα εφαλτήρια για την ανάπτυξη της αγοράς στη χώρα μας.
Δεκτός έγινε σήμερα (19/10) από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός του Ιωάννη Μπασιά στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), καθώς και του Σπυρίδωνα Μπέλλα ως αντιπροέδρου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, υποβλήθηκαν δεκάδες βιογραφικά για τις δύο θέσεις, προτού καταλήξει στα δύο συγκεκριμένα ονόματα.
Και οι δύο υποψήφιοι υπογράμμισαν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος κατά τις διαδικασίες έρευνας και παραγωγής, τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια οικόπεδα.
Τόνισαν ακόμη, ότι η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή προς αυτή την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόοδο των ερευνών σε Ελλάδα και Κύπρο, ο κ. Μπασιάς είπε, ότι είναι αναγκαίο να γίνουν πιο εμπεριστατωμένες μελέτες, που θα μειώσουν το ρίσκο αναφορικά με την ανάπτυξη του εκάστοτε κοιτάσματος.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν είμαστε ακόμα στο στάδιο που βρίσκεται η Κύπρος» είπε και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε όμως σε μια καλή περίοδο, γιατί αρχίζει να ανεβαίνει η τιμή του βαρελιού».
Σχετικά με την ΑΟΖ ο κ. Μπασιάς είπε, ότι «υπάρχουν παγκοσμίως 112 περιπτώσεις ΑΟΖ με εκκρεμότητες μεταξύ κρατών στις οποίες παράγεται πετρέλαιο» και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι απαραίτητη η οριοθέτησή της προκειμένου να προχωρήσει με το έργο της η ΕΔΕΥ».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα ΕΛΠΕ και η Energean είναι τα εφαλτήρια για την ανάπτυξη της αγοράς στη χώρα μας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης