Ενέργεια

Παπαδημητρίου: Η ενέργεια μπορεί να προσελκύσει το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον

Παπαδημητρίου: Η ενέργεια μπορεί να προσελκύσει το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον
H Ελλάδα και ΗΠΑ μπορούν να διευρύνουν τα περιθώρια συνεργασίας τους σε εμπόριο, επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός
Ενέργεια, τράπεζες, ναυτιλία και τα φάρμακα μπορούν να προσελκύσουν το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον δήλωσε ο ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην εκδήλωση για το νέο έτος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
H Ελλάδα και ΗΠΑ μπορούν να διευρύνουν τα περιθώρια συνεργασίας τους σε εμπόριο, επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη, σημείωσε ο υπουργός και συνέχισε «ιστεύω ακράδαντα πως η συνεργασία των δύο κρατών που σήμερα επεκτείνεται και σε ζητήματα που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων, την ενέργεια, τη διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, μπορεί να προσελκύσει το αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε τομείς όπως η ναυτιλία, οι τράπεζες, η ενέργεια και το φάρμακο» δήλωσε ο υπουργός.
Σχολίασε ότι συμμερίζεται την αισιοδοξία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Jeffrey Paiat, για το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ο οποίος με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, δήλωσε πως «υπάρχει δυναμική και ισχυρή δέσμευση και από τα δύο κόμματα, το Ρεπουμπλικανικό και το Δημοκρατικό στη συμμαχία με την Ελλάδα, καθώς και ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο λαών».
Επανέλαβε την εκτίμησή του την οποία αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ότι το κλίμα από την πλευρά των επενδυτικών κεφαλαίων ήταν θετικό.
«Η αίσθησή μου είναι ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει στο εξωτερικό και το έδαφος είναι και πάλι πρόσφορο για επενδύσεις» σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως η γεωστρατηγική της θέση ως διακομετακομιστικού και ενεργειακού δίαυλου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, το σημαντικό περιθώριο τουριστικής αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, παράγοντες που σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα την καθιστούν, παρόλη την οικονομική κρίση, ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους ξένους επενδυτές.
Σε αυτό συμβάλλουν, όπως είπε, και οι διευκολύνσεις για ίδρυση εταιρείας στην Ελλάδα που προσφέρονται μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο, καθώς και το πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη των οικογενειών τους, που προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης