Ενέργεια

Σουηδία: «Θα ληφθούν μέτρα» ασφαλείας για την κατασκευή του Nord Stream-2

Σουηδία: «Θα ληφθούν μέτρα» ασφαλείας για την κατασκευή του Nord Stream-2
Η τοπική διοίκηση της  κοινότητας Karlshamn  στη νότια Σουηδία αποφασίζει για την  εκμίσθωση του λιμανιού
Η κυβέρνηση της Σουηδίας δεν έχει αλλάξει την στάση της  όσον αφορά το  έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2  και τη χρήση του λιμανιού Karlshamn για την αποθήκευση σωλήνων.
Σύμφωνα με το TASS  η κυβέρνηση θα «λάβει μέτρα" αν η τοπική διοίκηση υπογράψει συμφωνία με τον ανάδοχο  εταιρεία του έργου Nord Stream AG 2  δήλωσε ο  γραμματέας Τύπου του υπουργού Άμυνας της Σουηδίας Marinette Nyh Radebo δήλωσε τη Δευτέρα  30/1/2017 σε συνέντευξή του στο TT Agency.
"Η εκτίμηση της κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη. Θα συναντηθούμε με εκπροσώπους της  κοινότητας Karlshamn απόψε για να λάβουμε πληροφορίες από αυτούς. Αν αποφασίσουν να νοικιασθεί έξω από το λιμάνι, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα», είπε.
Το Υπουργείο Άμυνας, η ακτοφυλακή και οι τελωνειακές υπηρεσίες, σε μια τέτοια περίπτωση, θα κινηθούν για την ενίσχυση της ασφάλειας των λιμένων, πρόσθεσε ο γραμματέας Τύπου.
Το Σουηδικό ραδιόφωνο ανέφερε νωρίτερα επικαλούμενο πηγές της ότι η Nord Stream AG 2 θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το λιμάνι του  Karlshamn στη Νότια Σουηδία κατά την τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.
Ο αγωγός Nord Stream-2 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019. Ο αγωγός θα διασχίζει τη Ρωσική ακτή κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας έως την γερμανική ακτή. Κάθε ένα από τα δύο τμήματα του αγωγού θα έχει χωρητικότητα 27,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
 Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για το έργο εκτιμόνται σε 8 δις ευρώ και το συνολικό κόστος του θα ανέλθει σε 9,9 δις ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τη χρηματοδότηση του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης